0 Shares

Teemu Pukki takoi viime kaudella Championshipissä peräti 29 osumaa. Myös taival Valioliigassa alkoi erinomaisesti, kun suomalainen onnistui maalinteossa heti avausottelussa Liverpoolia vastaan. (Kuva: TT)

Odotukset Pukkia kohtaan ovatkin taivaissa Suomessa. Championshipin maalikuninkailla on kuitenkin ollut usein haasteita seuraavina kausina eikä onnistuminen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ole automaattisesti tarkoittanut onnistumista seuraavalla kaudella Valioliigassa.

Tässä katsaus siihen, miten Championshipin viime kausien maalikuninkaiden urat ovat edenneet.

2017-18 Matej Vydra (Derby) 21 maalia

Matej Vydra vei maalikuninkuuden 21 osuman myötä vuotta Pukkia aikaisemmin. Tshekkihyökkääjä oli antanut viitteitä osaamisestaan jo seitsemän vuotta aiemmin, kun hän takoi Watfordille 20 maalia 41 ottelussa Championshipissä. Maalikuninkuuden jälkeen Vydra siirtyi sarjaporrasta ylemmäs Burnleyn riveihin, mutta kausi oli haastava: tuloksena yksi osuma 13 ottelussa. 

2016-17 Chris Wood (Leeds) 27 maalia

Chris Wood debytoi Championshipissä jo kaudella 2009-10. Uusiseelantilaisesta hyökkääjästä muovautuikin erittäin pätevä hyökkääjä sarjaan vuosien saatossa ja kruunuksi muodostui kausi 2016-17, kun hän tykitti Leedsille 27 maalia 44 ottelussa. Nappikausi poiki Woodille noin 16 miljoonan euron arvoiseksi arvioidun siirron Burnleyn paitaan. Woods onnistuikin Valioliigassa varsin mukavasti: kaudella 2017-18 maaleja kertyi kymmenen 24 ottelussa. Seuraavalla sesongilla vastuuta kertyi enemmän ja 38 ottelun tuloksena oli jälleen kymmenen kaappia. 

2015-16 Andre Gray (Burnley) 25 maalia 

Kaudella 2015-16 Championshipin maalikuninkuus meni 25 maalin myötä Burnleyn Andre Graylle. Gray jatkoi Burnleyn riveissä sarjaporrasta ylempänä ja debyyttikauden tuloksena oli kohtalaiset yhdeksän maalia 32 pelissä. Burnley olisi vielä halunnut pitää miehen riveissään, mutta sesongin päätteeksi Gray suuntasi uusien haasteiden perään Watfordiin, jossa on ollut haastavampaa. Kahden viime kauden saldona on 12 maalia 60 ottelussa.

2014-15 Daryl Murphy (Ipswich) 27 maalia

Konkari Daryl Murphy kuittasi maalikuninkuuden 32-vuotiaana kaudella 2014-15. Tämä kausi oli miehelle todellinen jackpot, sillä kyseessä oli vasta uran toinen kerta, kun hän teki yli kymmenen maalia. Murphy jatkoi myös seuraavalla kaudella Ipswichin riveissä, mutta saldoksi jäi kymmenen osumaa. Sittemmin irlantilaishyökkääjän ura on jatkunut Championshipissä Newcastlen ja viimeisimpänä Nottingham Forestin väreissä, mutta ruuti on ollut märkää.

2013-14 Ross McCormack (Leeds) 28 maalia

Ross McCormack ylsi lähestulkoon Pukin maalimäärään muutama vuosi sitten. Skottihyökkääjä jatkoi ehkä hieman yllättäen Championshipissä myös seuraavalla kaudella, kun hän siirtyi vajaalla 12 miljoonalla eurolla Fulhamin paitaan. Ruuti säilyi kohtalaisen kuivana: seuraavan kahden kauden saldona oli 38 maalia 89 pelissä. Tämän jälkeen McCormackin taival on ollut rikkonainen: seuraavat kolme kautta pitivät sisällään viisi eri seuraa, kolme eri sarjaa sekä kaksi eri maanosaa.

0 Shares