0 Shares

Jalkapallon kansainvälinen kattojärjestö FIFA julkaisi tiistai-iltana lausunnon, jossa se totesi Manchester Cityn syyllistyneen siirtorikkomuksiin koskien alaikäisiä pelaajia ja ilmoitti asettaneensa Valioliigan hallitsevalle mestarille 370 000 Sveitsin frangin eli n. 315 tuhannen punnan sakon asian tiimoilta.

Sosiaalisessa mediassa erityisesti Chelsean kannattajat villiintyivät ilmoituksesta, sillä Chelsealle vastikään asetettu rahasakko sekä tämän lisäksi lyöty kahden siirtoikkunan siirtokielto liittyivät samaan rikkeeseen. FIFA:n ilmoituksen mukaan erona Cityn ja aiemmin seuroille (mm. Chelsea sekä Atlético Madrid) asetettujen sanktioiden kohdalla on rikkeiden toistuvuus, sillä kattojärjestö painotti Cityn toimineen säädösten mukaisesti tämän aiheen tiimoilta vuoden 2016 jälkeen ja myönsi rikkeensä.

Parta tulee takuulla pärisemään pitkin maailmaa Manchester Cityn selvittyä tapauksesta sanktiolla, jonka suuruusluokka löytyy sen omistajaportaan lompakon kolikkopuolelta. Samanaikaisesti FIFA kuitenkin muistutti, että City on edelleen Financial Fair Play – tutkinnan alaisena sekä Valioliigan että UEFA:n toimesta ja sulkeminen seuraavan kauden Mestareiden Liigasta on sanktio, jota on väläytelty mikäli Citizens todetaan syylliseksi talouspuolen rikkeisiin. Myös alaikäisten pelaajien hankkimista tutkitaan yhä, joukossa mm. 14-vuotiaan Jadon Sanchon hankkiminen aikoinaan Watfordista Cityn riveihin.

Tutkivat elimet tekevät omat tutkimuksensa ja tulevat ulos tulosten kanssa kun sen aika on, mutta ensimmäisestä loppulausunnosta City selvisi läpsäytyksellä ranteelle ja Pepin joukkojen juna kulkee kentällä vakuuttavasti eteenpäin. Jäämme odottelemaan seuraavia käänteitä ja futissomen sähinää aiheen tiimoilta.

0 Shares