0 Shares

Tämän Bundesliiga-kauden ensimmäinen ottelukierros tarjosi lukuisten maalien lisäksi paljon puheenaiheita. Sunnuntaina tahkottu Eintracht Frankfurtin ja Hoffenheimin välinen matsi ehti vanheta vain 36 sekuntia, kun itävaltalaispuolustaja Martin Hinteregger paukutti Frankfurtin johtoon. Pikamaali jäi lopulta ottelun voitto-osumaksi, mutta se ei ollut ainoa asia josta kohistiin pelin jälkeen. (Kuva: AOP)

Raamikkaan Hintereggerin tekemän upean maalin lisäksi laitapakki oli esillä myös ottelun toisella puoliajalla, syöksyttyään ominaiseen tyylinsä liukutaklauksella kohti pallollista Hoffenheim-pelaaja Ishak Belfodilia. Hintereggerin taklaus meni kuitenkin hiukan ohi kohteen, mutta Frankfurt-pelaaja sai tilanteessa erittäin kivuliaan pohjekrampin ja jäi kieriskelemään tuskissaan kentän pintaan.

Hinteregger viittelöi tuskissaan apua ja Eintrachtin lääkintäryhmä olikin paikalla alta aika yksikön. Tarkkasilmäisimmät huomasivat, että Hinteregger sai joukkueen lääkäriltä piikin jalkaansa ja heti kohta perään lisäksi jonkinlaisen pillerin. Episodi on nyt herättänyt myös NADA:n – Saksan antidopingtoimikunnan – huomion.

– NADA on tietoinen tapahtuneesta ja se tutkii kyseisen ottelun tapahtumia, kommentoi antidopingtoimikunnan puheenjohtaja Lars Mortsiefer saksalaisen Süddeutche Zeitungin sivuilla. Se on konsultoinut myös Saksan palloliittoa sekä Eintracht Frankfurtia lisätietojen saamiseksi.

Hinteregger itse myönsi pelin jälkeen saaneensa injektiopiikin kentällä ja sosiaalisesta mediasta löytyy lisäksi videopätkiä, joissa näkyy joukkuelääkärin antama tabletti.

Seura itse on kommentoinut, ettei tapauksessa ole mitään ihmeellistä. Joukkueen lääkärien mukaan pelaajaa hoidettiin akupunktiolla krampin helpottamiseksi. Pilleri joka Hinteregger sai, sisälsi hiilihydraattia ja magnesiumia, joka on yleinen hoivakeino kramppaavien lihasten hoitoon.

Frankfurtissa Augsburgin lainapelaajana vielä viime kaudella pelannneen Hintereggerin sopimuksesta tehtiin ennen kauden alkua vakituinen, mikä oli niin pelaajalle kuin seuran kannattajille suuri ilonaihe. Sunnuntaina voittomaalin tehnyt Hinteregger nauttii nimittäin valtavaa suosiota pilvenpiirtäjäkaupungissa kannattajien keskuudessa. ”Hinti Army” on teetättänyt kulttipelaajasta omia fanituotteita ja hänestä on jopa sävelletty oma kappale. 

Vaikka loppupeleissä dopingista tuskin oli sunnuntain ottelussa kyse, on Hintereggerin nähty aiemminkin nauttineen mielialaa kohottavia tuotteita seuransa tapahtumissa. Aiemmin tänä kesänä hän saapui Etelä-Saksalaisessa Bad Häringin kylpyläkaupungissa järjestetylle Augsburgin harjoitusleirille kovassa humalassa. Idyllisessä pikkukaupungissa oli ollut käynnissä festarit, joiden tunnelma oli tempaissut itävaltalaispelaajan mukaansa.

Hintereggerin oma kommentti pohjevammastaan oli varsin humoristinen ja hänen ammattiurheilijan status huomioiden jopa hämmentävä:

– En ole ikinä saanut kramppia urallani. En minä tiedä miltä sellainen tuntuu. Luulin loukkaantuneeni pahasti, hän kommentoi seuran nettisivuilla.

27-vuotias pelaaja, jolla ei ole ikinä lihakset krampannet aikaisemmin? Ok, selvä. Itävaltalaisen kulttimaine Frankfurtissa senkun jatkaa kasvamistaan.

0 Shares