0 Shares

Tuoreimpien tietojen mukaan NHL yrittää järjestää World Cup -turnauksen helmikuussa 2021 eli kaudella 2020-21. (Kuva: TT)

Turnauksen kohtalo selviää vasta sitten, kun NHL ja NHL:n pelaajayhdistys ovat saaneet uuden työehtosopimuksensa kuntoon, mutta optimististen arvioiden mukaan on todennäköistä, että turnaus pelataan jo puolentoista vuoden päästä.

Suomalaisittain turnaus olisi kiimaisempi kuin koskaan aiemmin, sillä Suomella ei ole koskaan ollut näin kovaa edustusta NHL:ssä. Miltä Leijonat näyttääkään, jos World Cup pelataan ensi kauden jälkeen? Allekirjoittaneen arvio näyttää tältä:

Hyökkäyskentälliset:

  • Roope Hintz-Aleksander Barkov-Patrik Laine
  • Mikko Rantanen-Sebastian Aho-Teuvo Teräväinen
  • Mikael Granlund-Mikko Koivu-Kaapo Kakko
  • Jesperi Kotkaniemi-Erik Haula-Joel Armia
  • Kasperi Kapanen (13. hyökkääjä)

Hyökkäyksessä on kaksi selkeää paria, joiden varaan kärkikentät rakentuvat: Laine ja Barkov muodostavat toisen, Aho ja Teräväinen toisen. Barkovin ja Laineen rinnalle kaivataan etenkin vauhtia ja vääntövoimaa, joten Roope Hintz lienee yksi parhaista vaihtoehdoista siihen. Hintz oli viime keväänä Stars-hyökkäyksen valopilkkuja, ja hänellä on nyt edessään läpimurtokausi NHL:ssä. Hintzin pitäisi olla vuonna 2021 kovan luokan seppä NHL:ssä.

Aho ja Teräväinen kaipaavat myös rinnalleen vahvaa vääntäjää. Duon vierellä on ollut yleensä vahva rouhija Carolina Hurricanessakin. Sen takia Rantanen on hyvä vaihtoehto tähän, ja hän tuo jäälle myös vahvan kiekollisen panoksen sekä runsaasti maalintekovoimaa.

Kolmoskenttä voi hyvinkin muodostua Granlundin ja Koivun varaan, sillä tämä kaksikko on pelannut vuosien ajan yhdessä. Kakko täydentäisi trion täydellisesti, sillä Granlundin vierelle halutaan tuoda maalintekovoimaa, ja sitä Kakolla on. Kausi 2020-21 on Kakolle toinen NHL-kausi, ja hän lienee tuolloin New York Rangersin avainpelaajia.

Neloseen löytyy monia hyviä vaihtoehtoja, mutta Haula on paras valinta sentteriksi, sillä tuulennopea pelaaja tekee erinomaista työtä ympäri kaukaloa. Hänet voi heittää vaikkapa ykköskentän laitaan, jos siltä tuntuu. Haulan vierelle kuuluu ehdottomasti Kotkaniemi, joka on jo tuolloin Montreal Canadiensin avainpelaajia. Armian paikan voi viedä monikin pelaaja, sillä esimerkiksi Kasperi Kapasen ja Kristian Vesalaisen potentiaalit ovat korkealla. Myös Joonas Donskoi ja Artturi Lehkonen ovat vahvoja haastajia. Armia on kuitenkin monipuolisempi tapaus kuin edellä mainitut pelaajat, ja hän voi olla iso voimavara alivoimapelissä, miksi hän vaikuttaa tällä hetkellä parhaimmalta vaihtoehdolta.

Hyökkäyksen kohdalla suurin kysymys on, pelaako Koivu NHL:ssä vielä kaudella 2020-21? Jos ei, Kotkaniemi voi ottaa hänen paikkansa, mikä avaa nelosesta tilaa esimerkiksi Kapaselle.

Puolustajaparit:

  • Miro Heiskanen-Rasmus Ristolainen
  • Esa Lindell-Sami Vatanen
  • Olli Määttä-Markus Nutivaara
  • Henri Jokiharju (7. puolustaja)

Puolustuksen suhteen valinnat ovat helpompia – ainakin tällä hetkellä – sillä valinnanvaraa ei ole liikaa.  Heiskanen on tuolloin Suomen puolustuksen kärkinimi, sillä hän on melkein sitä jo nyt. Ristolainen on puolestaan oman pään isäntä, ja hän tuo myös laukaisu-uhan siniviivalle. Selvä valinta hänkin.

Vieläkin selvempi valinta pakistoon on Lindell, joka on aliarvostetuimpia suomalaispelaajia NHL:ssä. Monipuolinen pakki ei sorru virheisiin, ja hän tekee lähes kaiken kliinisesti. Lindellin rinnalle voi laittaa oikealta ampuvan kiekollisen puolustajan, joten Vatanen sopii hänen vierelleen. Vatasen NHL-ura on polkenut paikoillaan, mutta hänellä on vielä paljon annettavaa taalajäillä, joten pääsy top 6 -kalustoon on lähes selviö. Hänen ruutunsa voi mennä myös Jokiharjulle, mikäli nuorukainen pystyy ottamaan isoja kehitysloikkia seuraavan reilun vuoden aikana.

Kolmosparin Määttä ja Nutivaara ovat myös melko selkeitä valintoja tässä vaiheessa. Määttä saa uuden alun Chicago Blackhawksissa, ja hän pystyy olemaan vahva top 4 -puolustaja NHL:ssä. Nutivaaraan pätevät samat sanat. Takaa löytyy hyviä haastajia Juuso Välimäen johdolla, ja etenkin seitsemännen puolustajan tontista tulee kova taistelu.

Maalivahdit:

  • Tuukka Rask
  • Pekka Rinne
  • Juuse Saros

Veskaripuolen pelaavat maalivahdit ovat helppo valita: Rask ja Rinne ovat vielä kaudella 2020-21 sarjan eliittiä, ja he ratkovat keskenään, kumpi on ykkösveskari ja kumpi luukkuvahti. Jos pitää veikata ykkösvahtia, niin rahat kannattaa laittaa Raskille. Kolmoskassariksi on tyrkyllä monta nimeä, mutta monesti se rooli annetaan nuorelle maalivahdille, joka pelaa jo hyvällä tasolla ja joka on tulevaisuudessa Leijonien kantavia voimia. Sen vuoksi Saros on hyvä valinta. Täytyy kuitenkin todeta, että myös Antti Raanta voi ottaa hänen paikkansa, vaikka kyseessä ei olekaan enää mikään nuori veräjänvartija.

0 Shares