0 Shares

Saksan Bundesliiga ei välttämättä ole se kaikista valovoimaisin tai mediaseksikkäin futissarja Euroopassa suuren yleisön silmissä, mutta sillä on erittäin vankka jalansija jalkapallon ystävien keskuudessa ympäri maailman. (Kuva: TT)

Sarja on tunnettu lukuisista nuorista, äärimmäisen lahjakkaista pelaajistaan, jotka ovat vasta puhkeamassa kukkaan uransa alkutaipaleella. Tämä näkyy myös sarjan arvokkaimpien pelaajien listalla, jonka kärkeä miehittävät kaksi vasta nippa nappa aikuisikään ehtinyttä miehenalkua.

Bundesliigan arvokkain pelaaja on Dortmundin talismaani ja Englannin maajoukkueen tulevaisuuden supertähti Jadon Sancho, jonka markkina-arvo on tällä hetkellä jo 100 miljoonaa euroa. Dortmund maksoi kesällä 2017 Manchester Citylle nuoresta pelaajasta vaivaiset viisi miljoonaa euroa, joten 19-vuotiaan laitapelaajan arvo on parissa vuodessa vaatimattomasti 20-kertaistunut! Saksalaisseuralla on Sanchon kanssa sopimus vuoteen 2022 saakka, mutta selvää on, että Valioliiga vie miehen ensi kesänä. Siirtosumma tulee olemaan tähtitieteellinen.

Toiseksi arvokkain pelaaja on Saksan oma tulevaisuuden toivo, uudeksi Mesut Öziliksi tituleerattu Kai Havertz. Huuhkajat-vahti Lukas Hradeckyn seurakaverina Bayer Leverkusenissa pelaavan kaksikymppisen Havertzin arvo on noussut jo huimaan 90 miljoonaan euroon. Vielä viime heinäkuussa hyökkäävän keskikenttäpelaajan arvo oli Transfermarkt-sivuston mukaan 28 miljoonaa euroa ja kolme vuotta sitten liittyessään Leverkusenin edustusjoukkueen vahvuuteen vaivaiset 100 000 euroa. Myös ”Die Werkselfillä” on luvassa massiivinen tilipäivä, kun Havertzin matka jatkuu isompiin ympyröihin.

Kymmenen arvokkaimman Bundesliiga-pelaajan joukossa on peräti seitsemän Bayern Münchenin pelaajaa. Hallitsevan tuplamestarin tämän hetken suurin stara on Barcelonasta hiljattain lainattu Philippe Coutinho, jonka arvo on Havertzin tapaan myös 90 miljoonaa euroa. Mielenkiintoista onkin nähdä, miten brassi suoriutuu Saksassa tällä kaudella ja miten tämä tulee näkymään tulevaisuudessa Coutinhon hintalapussa.

Puolalaishyökkääjä Robert Lewandowski on keikkunut näillä listoilla jo vuosien ajan, vaikka tämänhekinen noteraaus, 65 miljoonaa, on pieni pudotus keväästä 2018, jolloin ”Lewan” arvoksi laskettiin jopa 90 miljoonaa euroa.

65 miljoonan mies on myös RB Leipzigin Timo Werner. 23-vuotiasta saksalaishyökkääjää on kaavailtu Lewandowskin manttelinperijäksi Bayerniin ja siirto toteutunee ennemmin tai myöhemmin – todennäköisesti jo ensi kesänä.

Franck Riberyn päätettyä kunniakas uransa Münchenissa, on nuori Serge Gnabry rynnimässä eturiviin Allianz Arenalla. Huippuotteet näkyvät myös huimana arvon nousuna. Kun vielä vuosi sitten kesällä saksalaislaiturin arvoksi määritettiin 20 miljoonaa euroa, on hänen nykyinen markkina-arvonsa jo 60 miljoonaa euroa, eikä huippu liene vielä lähelläkään.

 

Bundesliigan arvokkaimmat pelaajat TOP 10:

  1. Jadon Sancho, Borussia Dortmund: 100 miljoonaa euroa
  2. Kai Havertz, Bayer Leverkusen: 90 miljoonaa euroa
  3. Philippe Coutinho, Bayern München: 90 miljoonaa euroa
  4. Joshua Kimmich, Bayern München: 70 miljoonaa euroa
  5. Thiago Alcantara, Bayern München: 70 miljoonaa euroa
  6. Lucas Hernandez, Bayern München: 70 miljoonaa euroa
  7. Robert Lewandowski, Bayern München: 70 miljoonaa euroa
  8. Timo Werner, Rasenballsport Leipzig: 65 miljoonaa euroa
  9. Serge Gnabry, Bayern München: 60 miljoonaa euroa
  10. Niklas Süle, Bayern München: 60 miljoonaa euroa

 

 

Lähde: Transfermarkt

0 Shares