21 Shares

Kyllä, luit aivan oikein. Tämän jutun otsikko on tositarina! Jalkapallo merkitsee paljon saksalaisille. Joskus se merkitsee jopa niin paljon, että se aiheuttaa myös virkavallalle töitä. (Kuva: AOP)

Ja nyt ei ole kyse mistään huliganismista – ainakaan siinä perinteisimmässä primitiivisessä muodossa. Viime lauantai-illan huippukamppailu FC Schalke 04:n ja Bayern Münchenin välillä aiheutti runsaasti parranpärinää, joka sai sytykkeensä kyseenalaisista tuomariratkaisuista ja joiden myötä useat Schalken kannattajat kokivat joukkueeltaan viedyn kaksi rangaistuspotkua.

Nyt Saksan poliisi on vastaanottanut tutkintapyynnön koskien erotuomari Marco Fritziä sekä VAR-tuomari Bastian Dankertia. Toistaiseksi nimettömäksi jäänyt Schalken kannattaja syyttää tuomareita petoksesta, sillä tuomaristo jätti viheltämättä ”Kuninkaansinisille” kaksi rankkaria Bayern-pelaajien käsivirheiden seurauksena. Kyseenalaisia tapahtumia ei missään vaiheessa edes tarkistettu videolta.

– Poliisi selvittää olosuhteita, kommentoitiin Gelsenkirchenin poliisista lyhyesti tiistaina. Periaatteessa asia voi vielä edetä paikallisen syyttäjän pöydälle, koska lain mukaan poliisi on velvoitettu tutkimaan asiaa. Käytännössä näin tuskin kuitenkaan tapahtuu.

Schalke hävisi kotiottelunsa Veltins Arenalla hallitsevaa Bundesliiga-mestaria vastaan 0-3, mikä otti koville kotijoukkueen kannattajien keskuudessa. Müncheniläisten kaikki maalit teki puolalaistykki Robert Lewandowski. Ilkikurista on, että yksi vierasjoukkueen maaleista syntyi rangaistuspotkusta.

Ottelun 56.peliminuutilla Schalken Matija Nastasic pääsi puskemaan kulmapotkusta hyvästä paikasta voimalla palloa, jonka Bayernin puolustaja Benjamin Pavard blokkasi tahattoman näköisesti käsivarrellaan. Schalken pelaajat ja kannattajat kävivät käsiosumasta kuumana, vaatien videotarkistusta tilanteesta – turhaan.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin isäntien Daniel Caligiuri ampui rankkarialueen rajan läheisyydestä laadukkaan vapaapotkun, joka osui tuoreen Bayern-pelimiehen Ivan Perisicin irti vartalosta olleeseen käteen. Tämäkään käsikontakti ei johtanut Schalkelle mieluisaan lopputulemaan, mikä sai Veltins Arenan yleisön suunniltaan.

Kannattajien turhautuminen ja jopa epätoivo on sikäli ymmärrettävää, etä Schalke kärvisteli koko viime kauden pahoissa maalinteko-ongelmissa ja tälläkin kaudella avausmaali on siltä vielä tekemättä. Ensimmäinen ottelu Borussia Mönchengladbachia vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin. Lumipallo uhkaa jälleen lähteä pyörimään aivan väärään suuntaan.

Schalken mediatiimi kommentoi tutkintapyyntöä humoristisesti:

– Kyselimme asiasta sisäisesti: kukaan meistä ei tehnyt sitä, oikeasti! Schalken Twitter-tilitä viestitettiin. 

– Tiedämme kuitenkin ihmisiä, jotka olivat rikospaikalla, kun nämä kaikki tapahtumat sattuivat, tviitti jatkui.

 

Tämäkin tapaus painettaneen villaisella kaikessa hiljaisuudessa seuraavien päivien aikana. Episodi osoittaa kuitenkin huvittavalla tavalla sen, miten jalkapallo on sydämen asia Ruhrin alueella, saksalaisen futiksen sydänmailla.

Lauantain ottelu oli seitsemän kertaa perätysten Bundesliiga-mestaruuden voittaneelle Bayern Münchenille kauden ensimmäinen, sillä avausottelussa se jäi kotonaan yllätystasuriin Hertha Berliniä vastaan.

21 Shares