11 Shares

NFL-kausi starttaa ensi yönä, mutta osa pelaajista jatkaa kesälomaansa vielä pitkälle syksyyn asti. Syitä poissaoloihin löytyy vino pino, mutta erityisen kivuliaita omistajille ja faneille ovat pitkät pelikiellot. Tänäkin kesänä useampi supertähti törttöili itsensä mustalle listalle pistäen oman joukkueensa pohtimaan suunnitelmansa uusiksi. (Kuva: TT)

New Yorkissa hakataan vieläkin päätä seinään Golden Taten vuoksi

New Yorkissa Giants-fanit vetivät mestaruusvetokuponkinsa jo pöntöstä alas, kun joukkueen ykköslaituriksi hankittu Golden Tate kärähti kielletyistä aineista. Joukkue, joka menetti viime kauden päätteeksi ykkösaseensa Odell Beckhamin, oli jo valmiiksi syvällä liemessä Sterling Shepardin ja Corey Coleman loukkaantumisten myötä, mutta kun sen viimeinenkin laatumies laiturin paikalle sai neljän matsin pelikiellon, ei jäljelle enää jääkään mitään, ellei Shepardin sormea saada parsittua pelikuntoiseksi. Pelikiellon päälle Golden Tatelle lätkäistiin liki 1,8 miljoonan taalan sakot. Tate yritti vielä elokuussa kääntää liigapäättäjien päät vetoamalla isyyshoitoihin väittäen kielletyn aineen liittyvän niihin. Pelikielto ei kuitenkaan muuttunut, vaan mies nähdään tositoimissa vasta lokakuun alussa kotiottelussa Vikingsiä vastaan.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä. 

Cleveland Brownsin paitaan siirtynyt keskushyökkääjä Kareem Hunt (8 ottelun pelikielto) pilasi tulevan kautensa jo ajat sitten, kun marraskuussa miehestä julkaistiin video riehumassa hotellissa ja käymässä naisen päälle. Liiga rankaisi Huntia pyyhkäisemällä koko runkosarjan alkupuolikkaan miehen pelikalenterista pois. Browns pystyi sentään varautumaan kuvioon jo etukäteen, joten Giantsin kaltaista kohtaloa ei ole odotettavissa. Tuuraajaksi hankitulle Nick Chubbille avautuukin elämänsä tilaisuus nostaa itsensä jalustalle ja varmistaa peliaikansa myös loppukaudesta Huntin palautta joukkueen vahvuuteen.

Patriotsin Benjamin Watson (4) ja Jetsin Chris Herndon (4) kuuluvat molemmat omien joukkueidensa avaukseen sisemmän laiturin paikalle, mutta myöskään nämä herrat eivät pystyneet hillitsemään itseään. Watsonin neljän ottelun panna tuli kielletyistä aineista ja mies joutuu odottamaan vielä tovin päästäkseen nauttimaan Tom Bradyn maagisista syötöistä. Watson selitti käryään lopettamispäätöksellään. Jo kertaalleen pistettyään pelikengät naulaan roikkumaan hän halusi pistää kroppansa hyvää kuntoon lisäaineilla, mutta tehtyään sopimuksen Patriotsin kanssa, aineita löytyi edelleen kehosta. Herndonia puolestaan rankaistiin Huntin tapaan kentän ulkopuolisista törttöilyistä. Ongelmalliseksi tilanteen Jetsin kannalta tekee se tosiasia, ettei miehelle löydy korvaajaa heittopelikuvioissa.

Syyt pelikieltoihin hyvin tuttuja

Lista joukkueilleen tärkeistä pelikiellossa olevista pelaajista on pitkä ja sillä on väkisinkin vaikutuksia runkosarjan voimasuhteisiin alkukaudesta. Pelikieltojen syyt ovat useimmiten kahdesta kategoriasta, joko NFL-tähti kärähtää doping- tai huumetestissä tai vaihtoehtoisesti tappelusta kentän ulkopuolella. Tähän joukkoon kuuluvat tällä hetkellä mm. Titansin Taylor Lewan (4), Cowboysin Robert Quinn (2), Raidersin Richie Igcognito (2), Seahawksin Jarran Reed (6) ja Cardinalsin Patrick Peterson (6), joista jokainen kuuluu oman pelipaikkansa eliittiin ja muutaman matsin pelikielto ei voi olla näkymättä oman joukkueen alkukauden otteissa. Cardinals muun muassa tulee olemaan hätää kärsimässä takapuolustuksessaan, kun Petersonin pitkän pelikiellon lisäksi sivussa on jalkansa murtanut toinen kulmapuolustaja Robert Alford.

Pelikielloista huolimatta mehukkainta syyskuun alussa on, että runkosarjan avauspotkukin nurkan takana. Ensi yönä kuusi kuukautta kestävä ilonpito vihdoin käynnistyy Green Bay Packersin ja Chicago Bearsin kohtaamisella Soldier Fieldillä.

11 Shares