7 Shares

Javi Gracia johdatti Watfordin Valioliigassa kaudella 2018/19 sen parhaaseen sijoitukseen sitten kauden 1994/95, jolloin Hornets sijoittui sarjassa seitsemänneksi. Gracian johdolla Watford selvitti itsensä myös FA Cupin finaaliin ensimmäistä kertaa 35 vuoteen. Tänä syksynä Gracia saa kuitenkin kerätä kamansa jo neljän pelatun liigaottelun jälkeen.

Gracian potkut sekä tulevat että eivät tule yllätyksenä. Kulmakarvoja nostattava asia ne ovat siksi, että espanjalaisen johdolla Watford sai luotua viime kaudella itselleen jo melko selkeän pelillisen identiteetin, vaikka kyseessä oli vasta Gracian ensimmäinen kausi. Hornets oli erittäin vaikea lyötävä erityisesti kotiluolassaan Vicarage Roadilla ja sen fyysinen lähestymistapa oli myrkkyä usealle eri vierailijajoukkueelle.

Moni asiantuntija nosti viime kauden loppupuolella käden virheen merkiksi, sillä Watfordia ennakoitiin usean tahon toimesta jopa putoajakandidaatiksi. Gracian pelitavan avulla usea pelaaja sai kuitenkin mahdollisuuden hyödyntää omia vahvuuksiaan maksimaalisesti ja ryhmässä oli viime kaudella useita onnistujia.

Kuluvalla kaudella Watfordin startti on ollut kuitenkin surkea. Neljän ottelun jälkeen joukkue majailee sarjataulukon hännänhuippuna saalistettuaan neljästä ottelusta vain yhden pisteen. Seurajohto näki tässä kohtaa mahdollisuuden lähteä uuteen suuntaan ja Gracia sekä miehen koko valmennusryhmä saavat pakata tavaransa kohti uusia seikkailuja.

Nykyjalkapallossa ratkaisu ei ole ennennäkemätön, eikä enää oikeastaan edes yllättävä. Nopeat liikkeet ovat näyttäviä, managereita vaihdetaan kuin sukkia eikä Watford ole tullut viime vuosina tunnetuksi pitkäjänteisistä projekteista. Gracia näytti olevan pääsemässä rakentamaan sellaista, mutta nyt Hornets aloittaa maaottelutauon jälkeen uusista käsistä, tai oikeammin uusvanhoista, sillä paluumuuttaja Quique Sanchez Flores palaa Watfordin peräsimeen.

Ehkä parhaiten seuran tämän vuosituhannen menosta kertoo se, että seuran managerilegenda, myöhemmin seuran puheenjohtajana toiminut ja kunniapuheenjohtajaksi nimetty Graham Taylor oli Watfordin managerina useammassa ottelussa kuin Brendan Rodgers, Malky Mackay, Sean Dyche, Gianfranco Zola, Giuseppe Sannino, Oscar Garcia, Billy McKinlay, Slavisa Jokanovic, Quique Sanchez Flores, Walter Mazzarri, Marco Silva ja Javi Gracia yhteensä!

7 Shares