0 Shares

Uuden kauden alkamisen kunniaksi Italian suurimmat urheilulehdet ovat perinteisesti julkaisseet listan sarjan parhaiten palkatuista pelaajista ja valmentajista. Esittelemme alkavan kauden viisi kovapalkkaisinta valmentajaa. Serie A:ssa palkat on perinteisesti ilmoitettu nettona kun muissa maissa puhutaan bruttopalkoista. Tässä jutussa esitellyt rahamäärät ovat siis summia, jotka jokainen valmentaja tienaa verojen ja muiden pakollisten maksujen jälkeen. Kansikuva: tt

1) Antonio Conte, 11 miljoonaa euroa vudoesa

Antonio Conte ei ole vain alkavan kauden kovapalkkaisin valmentaja, vaan menestysvalmentajasta tuli Interin tarjoaman sopimuksen myötä kaikkien aikojen kovapalkkaisin Italiassa valmentanut jalkapallovalmentaja. Italian perinteinen menestysseura Inter on vajonnut viime vuosina keskinkertaisuuteen kovista satsauksista huolimatta. Seuran edellisestä pokaalista on jo yli kahdeksan vuotta aikaa, mikä on aivan liian pitkä kuiva kausi Interin kokoisella ökyseuralle. Viime vuosina valmentajat ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin Milanon sinimustalla puolella, mutta nyt valmennusosasto haluttiin laittaa kerralla kuntoon jättisatsauksen myötä. 11 miljoonaan nettopalkka on hurja summa, mutta satsaus on vaivan väärti, jos Antonio Conte onnistuu nostamaan Interin takaisin Euroopan huipulle. Alkukausi on alkanut vahvasti, sillä Inter on voittanut kaikki neljä tällä kaudella pelaamaansa Serie A-ottelua.

2) Maurizio Sarri, 5,5 miljoonaa euroa

Vekkuli ex-pankkiiri ja sarjatupakoitsija Maurizio Sarri sai viime kesänä eteensä uransa selvästi rahakkaimman sopimustarjouksen. Hieman varttuneemmalla iällä valmentajamaailman huipulle noussut persoonallisuus työskenteli pitkään pankiirina ennen jalkapallounelman toteutumista. Sarri on kiistelty ja ristiriitainen persoona, joka on valloittanut omalla tyylillään kaikkien jalkapallohipsterien sydämet. Karu tosiasia on kuitenkin se, ettei seksikäs ja viihdyttävä jalkapallo ole realisoitunut pokaaleilla, sillä Chelsean viime vuonna voittama Eurooppa-liiga oli Sarrin valmennusuran ensimmäinen merkittävä pokaali. Juventus ottikin valtaisan riskin palkkaamalla Sarrin jatkamaan seuran jo ikuisuudelta tuntuvaa dynastiaa. 5,5 miljoonan euron vuosiliksalla Sarri on alkavan kauden toiseksi kovapalkkaisin valmentaja, joskin listan kärkipaikkaa pitävä Conte nauttii tuplapalkkaa seuraavaksi parhaiten tienaavaan kolleegaansa verrattuna.

3) Carlo Ancelotti, 5 miljoonaa euroa

Meriittiensä puolesta kokenut Carlo Ancelotti on yksi kaikkien aikojen parhaista jalkapallovalmentajista. Karismaattinen Ancelotti pelasi komean pelaajauran ja hän on yksi niistä harvoista henkilöistä, joka on onnistunut juhlimaan Mestarien liigan voittoa niin pelaajana kuin valmentajana. Taktisesti kyvykkäästä ja työteliäästä keskikenttäpelaajasta kehittyi nopeasti huippuvalmentaja, sillä Ancelotti valmensi vain muutama vuosi peliuransa loppumisen jälkeen Parman ja Juventuksen kaltaisia huippuseuroja. Todellinen läpimurto nähtiin AC Milanin riveissä, jonka jälkeen Don Carlito on valmentanut menestyksekkäästi Chelseassa, Real Madridissa, PSG:ssä ja Bayern Munchenissa. Ancelottin palkkaamisella onkin perinteisesti ollut vahva menestystakuu, sillä mies on nostellut pokaaleita liki jokaisessa valmentamassaan seurassa. Monen mielestä Ancelottin parhaat vuodet ovat jo takana päin, mutta mies johdatti Napolin viime vuonna toiseksi ja tänä vuonna tavoitteena on tuoda lisäpokaaleja Napolin melko tyhjään palkintokaappiin.

4) Sinisa Mihajlovic, 3 miljoonaa euroa

Listan ensimmäiset nimet olivat varsin odotettuja, mutta legendaarisen Sinisa Mihajlovicin sijoittuminen Serie A:n neljänneksi kovapalkkaisimmaksi valmentajaksi oli pienimuotoinen yllätys. Kovaotteinen, mutta taitava Sika-Sinisa pelasi komean ja pitkän pelaajauran Serie A:ssa edustaen Romaa, Sampdoriaa, Interiä ja Laziota. Pelaajauran loputtua edessä oli nopea siirtyminen valmentajauralle, joka on toistaiseksi ollut melko tuulinen. Vaativa ja kovakurinen Mihajlovic on tehnyt valmentamissaan seuroissa hyvää tulosta, mutta konfliktiherkkänä miehenä hän on usein riitautunut joko pelaajien tai seuran johtoportaan kanssa. Tällä kaudella Mihajlovic joutui uransa kovimpaan paikkaan, sillä ex-puolustajalla todettiin aggressiivinen leukemia. Mihajlovic osoitti olevansa valmis tekemään töitä jättipalkkansa eteen, sillä hän on jatkanut töitään Bolognan valmentajana jatkuvista hoitojaksoista huolimatta. Kauden ensimmäiseen peliin serbi tuli suoraan sairaalasta ja miehen itsensä mukaan hän pyrkii jatkossakin olevaan mahdollisimman paljon mukana joukkueen toiminnassa rankoista syöpähoidoista huolimatta.

4) Paulo Fonseca, 3 miljoonaa euroa

Listan nelospaikka jaetaan, sillä AS Roman kesällä nimetty uusi päävalmentaja Paulo Fonseca nostaa alkavalla kaudella identtistä palkkaa kolleegansa Mihajlovicin kanssa. Roman valmentajapaikkaa pidetään yleisesti yhtenä jalkapallomaailman haastavimmista, sillä odotukset ja realiteetit eivät kohtaa, kun kyse on Ikuisen Kaupungin suosituimmasta joukkueesta. Mediapaine Italian pääkaupungissa on valtava ja Roman kannattajat odottavat joukkueensa kamppailevan mestaruudesta jokaisella kaudella, vaikka paperilla Roma häviää vertailun Pohjois-Italian mahtiseuroille. Harva mies on kestänyt Roman tutisevalla pallilla pitkään ja uusin yrittäjä on Shakhtarissa hyvää jälkeä tehnyt pitkään Portugalissa vaikuttanut Paulo Fonseca. Fonsecan tehtävä on vielä tavallistakin haastavampi, sillä Roman nykytilanne on varsin sekava. Talousvaikeudet ja sisäiset ristiriidat ovat värittäneet kuluvaa kesää ja alkanutta kautta ja Fonsecalla on käsissään varsin nuori, mutta potentiaalinen joukkue. Tällä kaudella Romalta ei odoteta mestaruutta, mutta paluu Mestarien liigaan on ehdoton minimitavoite. Roman alkukausi on ollut hankala, mutta viihdyttävää ja hyökkäysvoittoista futista peluuttavalla Fonsecalla on potentiaalia muokata Romasta vaikeasti voitettava joukkue.

0 Shares