44 Shares

Rasismi ei ole uusi asia italialaisessa jalkapallossa, mutta nyt keskustelun laineet käyvät korkeina jopa saapasmaan mittakaavassa. Romelu Lukakuun liittyvät kommentit ovat saaneet niin Interin fanit kuin jalkapallon ystävät ympäri maailman reagoimaan, mutta kovin vaihtelevilla tavoilla.

Tapaus Cagliari

Tämän kauden osalta rasismikeskustelu alkoi Interin pelatessa tunnetusti kuuman Cagliarin kotiyleisön edessä. Tällöin Lukaku sai osakseen apinaääniä katsomosta, johon belgialaistähti reagoi kirjoittamalla sosiaalisen median kanavissaan vahvan rasisminvastaisen viestin.

Hämmentävän käänteen tapahtumiin toivat Curva Nordin eli Interin kiihkeimpien fanien kirjoittama avoin kirje, jossa puolusteltiin Cagliarin fanien toimia sanomalla, että Italiassa on tapana yrittää auttaa joukkuetta voittoon ja siihen kuuluu myös vastustajan häiritseminen.

Interin fanien kirje sisälsi myös mm. maininnan siitä, että toisin kuin joissain muissa pohjois-Euroopan maissa, rasismi ei ole Italiassa ongelma. Tämän keskustelun käänteet ovat tuskin ehtineet unohtua vielä kenenkään mielestä ja nyt Italiassa kuohahtaa jälleen

10 banaania

80-vuotias italialainen jalkapallotoimittaja Luciano Passirani oli vieraana Qui Studio a Voi Stadio – ohjelmassa. Keskustelu kääntyi Lukakun esityksiin alkukaudesta ja Passirani osoitti kehunsa hyökkääjälle sanomalla, että Lukaku on eräs parhaista hankinnoista jonka Inter olisi voinut tehdä, kehuen miestä mm. tämän vahvasta fysiikasta.

Passirani ei kuitenkaan jättänyt kommenttejaan tähän, vaan jatkoi lausumalla että Lukaku “tappaa sinut 1vs1 – tilanteissa, jos yrität haastaa hänet löydät itsesi kentän pinnasta. Joko annat hänelle 10 banaania syötäväksi, tai…”

Kohu oli valmis ja ohjelman tuottaja Fabio Ravezzani ilmoitti, että vaikka herra Passirani onkin vanhempi herrasmies eikä tarkoittanut kommenttejaan rasistisiksi, hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa Passiranille kenkää.

Nähtäväksi jää, millaisia käänteitä tapahtumat saavat kauden edetessä, mutta startti uuteen kauteen on ollut kauniisti sanottuna värikäs.

44 Shares