22 Shares

Liiga-kausi on juuri saatu alkuun, mutta jo nyt voidaan spekuloida onnistuneilla ulkomaalaishankinnoilla. (Kuva: AOP)

Ensimmäisten otteluiden perusteella esiin nousi useampi ulkomaalaispelaaja, jotka näyttävät olevan kovan luokan vahvistuksia. Etenkin Lukossa ja Ässissä taidettiin tehdä timanttisia löytöjä.

Monilta vaaditaan vielä enemmän näyttöjä, ja jo muutaman viikon päästä voidaan muodostaa tarkempi kuva. Ensiesiintymisten perusteella esiin voidaan kuitenkin nostaa nämä pelaajat:

Ponthus Westerholm, Lukko

Lukon ykköskentän laidalla viilettänyt ruotsalaishankinta oli liekeissä lauantaina, kun hän teki Ilvestä vastaan 4-2-voitossa tehot 2+2. Taitava ja hyväliikkeinen pelaaja, joka tulee takomaan kovat tehot tällä kaudella.

Loukkaantuneena oleva kaksoisveli Pathrik on varmasti yhtä laadukas pelimies kuin veljensäkin.

Robin Press, Lukko

Puolustaja Press on saalistanut kahdessa ottelussa kolme syöttöpistettä. Kaikesta näkee, että kyseessä on taitava ja viisas puolustaja, jolla on kyky tehdä kovaa jälkeä Lukko-puolustuksessa. Ruotsalaispelaajalla on kaikki ainekset taistella Liiga-puolustajien pistepörssin voitosta.

Janos Hari, Pelicans

Aikoinaan HIFK:ssa pelannut unkarilaistaituri teki viime kaudella vakuuttavaa jälkeä monikansallisessa EBEL-sarjassa, ja mies näyttäisi pystyvän kelpo tekoihin myös Liigassa. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa syntyi tehot 0+4. Näppärästä kiekonkäsittelijästä voi tulla lahtelaisten hyökkäyksen johtava pelaaja, jos hän onnistuu ottamaan kehitysloikkia Ville Niemisen kovassa koulussa.

Edwin Hedberg, Ässät

Porilaisten ruotsalaishankinta teki ensimmäisellä viikolla kaksi highlight-osumaa, ja se riitti näyttämään, että Hedberg on tervetullut pelaaja Poriin. Nopea, taisteleva ja taitava pelaaja tulee olemaan patapaitojen johtavia pelaajia tällä kaudella. Se on varma.

Daniil Tarasov, Ässät

Columbus Blue Jacketsin 20-vuotias maalivahtilupaus debytoi perjantaina Satakunnan paikallisessa, Ässät-Lukko-ottelussa. Hän teki heti vaikutuksen päästämällä vain yhden osuman ja nappaamalla 25 torjuntaa. Hän on nuoresta iästään huolimatta valmis loistamaan Liigassa. Venäläisveskari voi olla jopa yksi sarjan parhaista omalla pelipaikallaan.

Matt Caito, KooKoo

KooKoon jenkkipuolustajalta odotellaan vielä lisänäyttöjä, mutta varovaisen arvion mukaan hän on hyvä lisä kouvolalaisryhmään. Caitolla on kova laukaus, hyvä pelisilmä ja hyvät kiekolliset taidot. Hän on erinomainen etenkin ylivoimalla. Caito saalisti kahdessa ensimmäisessä ottelussa kolme syöttöpistettä. Kyseessä voi olla uusi “jakenewton”, mutta huonoimmillaankin “ryanoconnor”, ja sekään ei olisi huono.

22 Shares