20 Shares

CSKA Sofian kokenut valmentajavelho Ljupko Petrovic (72 vuotta) oli toimitsijakiellossa vierasottelussa Botiv Plovdivia vastaan Bulgarian liigassa. Tämä ei silti estänyt tulisieluista valmentajaa rikkomasta sääntöjä ja kommunikoimasta oman penkkinsä kanssa. Tai oikeammin yrittämästä sitä.


Petrovic johti Belgradin Punaisen Tähden Mestareiden Liigan edeltäjän, Eurooppa-cupin voittoon jo kaudella 1990/91. CSKA Sofian valmennuksen konsulttina vuosikausia mukana ollut Petrovic päätti hypätä lopulta päävalmentajan puikkoihin ja johtaa joukkuetta tällä kaudella.

Botiv Plovdivia vastaan pelattavaan otteluun miehelle oltiin kuitenkin langetettu toimitsijakielto, joka sääntöjen mukaan estää myös kommunikoinnin oman joukkueen penkin kanssa.

Kuten monet muutkin vastaavassa tilanteessa olleet valmentajat, myöskään Petrovic ei moisesta kiellosta piitannut vaan päätti olla tärkeässä ottelussa suorassa yhteydessä apuvalmentajaansa puhelimitse pelin aikana. Puhelinyhteys toimikin ja puhelimeen vastattaessa Petrovic alkoi ladella tulisieluisia ohjeita.

Kaikki meni muuten hienosti, mutta sen sijaan että Petrovic olisi soittanut omalle penkilleen, mies valitsi vahingossa bulgarialaisen jalkapallotoimittajan numeron. Tämä kuunteli puhelua hetken ja päätti lopulta katkaista päävalmentajan puhetulvan päättämällä puhelun.

Petrovic ei tästä hätkähtänyt, vaan antoi virtuaalisten puhelinlankojen laulaa uudemman kerran. Hämmentynyt toimittaja sai jälleen korvaansa täyslaidallisen adrenaliinihöyryissä eläneen päävalmentajan ohjeita, jolloin toimittaja ymmärsi mistä oli kyse.

Tarinan lopputulema oli se, että journalisti julkaisi tapahtuneen puhelinkeskustelun, Bulgarian jalkapalloliitto muisti Petrovicia 1000 euron sakolla toimitsijakiellon rikkomisesta ja CSKA Sofia kairasi vaikeasta vierasottelusta voiton, vaikka apuvalmentajan puhelin hiljaisena pysyikin.

20 Shares