9 Shares

Mikäli seurasit jalkapalloa jo 90-luvulla tai videoklipit ovat tuoneet nähtävillesi kyseisen vuosikymmenen komeimpia kaukolaukauksia, listalta löytyy varmasti yhden hevosenpotkun omanneen hyökkääjätähden osuma tai useampi. Nyt hänen poikansa venyttää maaliverkkoja Itävallassa.

Ghanalainen pommikone

Anthony, tai tuttavallisemmin Tony Yeboah ihastutti jalkapallokansaa noin neljännesvuosisata sitten. Ghanalaishyökkääjä aloitti uransa kotimaassaan, josta tie vei Saksaan 1. FC Saarbrückenin riveihin. Pian Yeboahin taidot noteerasi kuitenkin Eintracht Frankfurt ja siirto Bundesliigaan oli tosiasia.

Frankfurtissa Yeboah löi toden teolla itsensä vanhan mantereen jalkapallokansan tietoisuuteen, kun mies kirjautti itselleen maalikuninkuuden kahdella kaudella pyssyttäen maaleja läheltä ja kaukaa. Kaukolaukauksista alkoi kuitenkin muodostua miehen tavaramerkki.

Siirto Leedsiin vielä alkuvuosiaan eläneeseen Valioliigaan nosti Yeboahin profiilia entisestään. Elland Roadin ylärima väpättää edelleen hyökkääjätähden kaukolämäreiden vaikutuksesta ja Youtube tarjoaa asiasta kiinnostuneille runsaasti lisämateriaalia.

Kelvinit käyttöön

Nyt parrasvaloihin on pyrkimässä Tonyn poika, niin ikään Ghanan kansalaisuuden omaava Kelvin Yeboah. Isänsä jalanjäljissä saksankieliselle alueelle pelaamaan siirtynyt Kelvin on syntynyt vuonna 2000.

Itävaltalaista WSG Wattensia edustava Kelvin kohtasi seuransa kanssa perinteikkään Austria Wienin maan cupissa ja nuori Yeboah teki katsomossa istuneen isänsä taatusti ylpeäksi.

Itävallan Bundesliigassa sijalla 8 oleva WSG pudotti maan suurseuroihin kuuluvan vastustajansa cupista lukemin 5-2 ja ennen 75. minuutilla tapahtunutta vaihtoaan Kelvin Yeboah ehti tuuletella maalia peräti neljään otteeseen!

Nimi muistiin: Kelvin Yeboah. Mikäli lapikas laulaa lähimainkaan samaan malliin kuin isäukolla, tulevaisuus voi olla hyvinkin kirkas.

9 Shares