11 Shares

Entinen Arsenal-pelaaja Serge Gnabry vietti Mestarien liigan toisen kierroksen ottelussa Tottenhamia vastaan ikimuistoisen illan piiskaamalla omakätisesti ja kovakouraisesti entistä paikallisvastustajaansa. (Kuva: TT)

Tottenham livahti ottelussa johtoon Son Heung-minin 1-0 osumalla 12 minuutin pelin jälkeen ja ottelu vaikutti sujuvan isäntien kannalta suunnitellusti. Ja vaikka vieraat tulivat tasoihin jo 194 sekuntia myöhemmin Joshua Kimmichin toimesta, vain aniharva osasi odottaa, että pohjoislontoolaiset joutuisivat lopulta kollektiivisesti väkisinmaatuksi. Näin oli kuitenkin oleva, sillä erotuomari Clement Turpinin vihellettyä pilliinsä viimeisen kerran komeilivat tulostaululla Bayernin lyömät hävyttömät 2-7 loppulukemat.

Ottelussa rikottiin useita merkkipaaluja. Se, onko ne kkomeita vai kiusallisia, riippunee hyvin pitkälti katsantokannasta.

Hurjimmaksi maalitykiksi äityi saksalaislaituri Gnabry, joka juhlisti Pohjois-Lontooseen paluutaan iskemällä neljä maalia Hugo Llorisin selän taakse. Kyseessä oli ensimmäinen kerta nuoren sakemannin uralla, kun tämä osui neljästi maalipuiden väliin yhdessä ottelussa.

Tottenhamin päästämät seitsemän takaiskumaalia oli ensimmäinen kerta koskaan, kun sen verkkoon on isketty kilpaottelussa kotikentällä niin monta maalia. Bayern laukoi ottelussa 11 kertaa Spurs-maalia kohti, joten saksalaisten tehokkuus oli kovaa luokkaa.

Historian kirjoihin “The Lilywhites” pääsi myös sen ansiosta, että kyseessä oli suurinumeroisin kotitappio eurokentillä kaikki englantilaisseurat mukaan luettuna.

Edellisen kerran kun minkä tahansa englantilaisseuran reppuun on isketty vieraskentällä yli seitsemän maalia, elettiin vuotta 1995. Ja kyllä, aivan oikein: ottavana osapuolena tälläkin kertaa Tottenham Hotspur. Köln nuiji Spursin maanrakoon 8-0 lukemin kotonaan Müngersdorfer Stadionilla Intertoto Cupissa.

24-vuotiaasta Gnabrysta tuli tiistai-iltana ensimmäinen saksalaispelaaja seitsemään vuoteen, joka onnistui tekemään neljä Mestarien liiga-maalia yhdessä ottelussa. Edellisen kerran vastaavaan kykeni Bayernin legendaarinen kulttihahmo Mario Gomez, joka upotti maaliskuussa 2012 nahkakuulan neljästi FC Baselin verkkoon Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa.

Gnabryn superillan alle palstamillimetreissä jäi jopa puolalaistykki Robert Lewandowski, joka hänkin oli pelipäällä. Bayern-kärkimies sivalsi kaksi maalia ja on nyt tehnyt jo 14 täysosumaa pelaamassaan kymmenessä ottelussa kaikki kilpailut mukaan lukien tällä kaudella! Vastaavaan tehokkuuteen ei ole kyennyt yksikään muu pelaaja Euroopan viidestä kärkisarjasta kuluvan kauden aikana.

7-2 vierasvoitto viime kauden Mestarien liiga-finalistista menee eittämättä FC Bayernin historiaan, jota isät Etelä-Saksassa tulevat kertomaan jälkikasvulleen vielä tulevina vuosikymmeninä. Seitsemän maalia, 21 luotua maalipaikkaa. Siinä samalla myös muille Mestarien liigan voittajasuosikeille säälimätön taidonnäyte baijerilaisten tappavan kovasta hyökkäyspelaamisesta.

11 Shares