15 Shares

Turmakoneesta onnekkaasti pois jätetty Lourency luo lupaavaa uraa Euroopassa. (Kuva: TT)


Portugalin liigassa esiintyvän Gil Vicenten riveissä on viilettänyt syksystä 2019 alkaen brasilialainen Lourency. Brasseja Liga NOS:in kentillä riittää, mutta laidalla viihtyvän 23-vuotiaan tarina ei ole kuitenkaan se tavallisin.

Lourency liittyi Chapecoensen riveihin 19-vuotiaana vuonna 2015. Valmentaja Caio Junior heitti nuorukaisen kehiin vaihdosta Fluminensea vastaan ja Lourency kiitti luottamuksesta iskemällä voittomaalin ottelun loppuhetkillä. Tämän jälkeen peliaikaa alkoi kertyä hitaasti mutta varmasti.

Chapecoensen ryhmä oli kuitenkin varsin kovatasoinen ja ryhmä eteni Copa Sudamericanassa aina finaaliin saakka. Myös seuran alle 20-vuotiaat pelasivat mestaruudesta ja Lourencyn oli tarkoitus pelata ensin nuorten peli ja liittyä tämän jälkeen joukkueen mukaan matkalle Kolumbiaan.

Edustus kuitenkin muutti matkasuunnitelmiaan ja Lourency jäi pois koneesta. Medellinin lähellä tapahtunut lentoturma oli valtava murhenäytelmä, sillä lennon 77 matkustajasta 71 menehtyi koneen pudottua maahan.

Uusi alku

Chapecoensen seurayhteisön, Chapecon kaupungin ja koko Brasilian toipuessa suuronnettomuudesta uusi alku koitti kuitenkin melko pian. Seuraan saapui suuri määrä uusia pelaajia sekä uusi valmennusryhmä ja Lourency huomasi jäävänsä syrjään uusissa kuvioissa.

Alemmille sarjatasoille suoritettujen lainavisiittien jälkeen pysyvää siirtoa tarjottiin mm. Ruotsiin, mutta uusi koti löytyi Portugalista, tarkemmin ottaen Gil Vicentestä. Kokeneen valmentajavelho Vitor Oliveiran alaisuudessa Lourency on saanut paitsi vastuuta, myös paljon uutta taktisesti.

Brasilialainen aloitti uudessa kotimaassaan heti tehokkaasti, kun Portugalin cupissa syntyi voittomaali Avesia vastaan. Varsinaisesti Lourencyn nimi nousi kuitenkin vanhan mantereen futisväen huulille miehen iskettyä tehot 1+1 Gil Vicenten kaadettua jättiläisen, viime kaudella Mestareiden Liigan pudotuspelivaiheeseen asti yltäneen Porton 2-1.

Lourencyn ura Euroopassa on vasta alkutaipaleellaan ja nähtäväksi jää, riittävätkö miehen kyvyt suurempiin seuroihin tulevilla kausilla. Kävipä uran kanssa miten kävi, tällä miehellä riittää jo nyt tarinoita keinutuolissa kerrottavaksi.

15 Shares