0 Shares

Suomifutiskausi vuosimallia 2019 huipentuu alkavalla viikolla, kun KPV ja TPS kohtaavat viime vuoden tapaan Veikkausliigakarsinnoissa. Otteluparista on odotettavissa tasaista, mutta suurimmat otsikot on keräänyt pelipaikkatilanne, sillä tällä hetkellä kukaan ei tunnu tietävän, missä KPV:n kotiottelu sunnuntaina pelataan. (Kansikuva:tt)

TPS ja KPV kohtasivat Veikkausliigakarsinnoissa vuosi sitten. KPV nousi liigaan vierasmaalisäännön turvin, mutta moni muistaa parhaiten ensimmäisen osaottelun, joka pelattiin Kokkolassa täysin pelikelvottomalla kentällä. Osa kentästä oli yhtä suurta lätäkköä ja loput umpijäässä, joten keskiviikkona klo 14 pelattu ottelu ei juurikaan muistuttanut jalkapalloa ja oli kaukana Veikkausliigakarsintojen ansaitsemasta arvokkuudesta.

KPV nousi liigaan ja seuran omistusporras lupasi laittaa olosuhteet liigakelpoisiksi. Veikkausliigalisenssi irtosi juuri näiden lupausten myötä, mutta todellisuudessa Kokkolassa ei kentän suhteen ole nähty suurempia edistysaskelia. Kokkolan keskuskentällä ei ole edelleenkään valoja eikä kenttä myöskään ole täysin lämmitetty.

Valot sentään tulevat ennen tulevan kauden alkua, mutta sitä ennen edessä on yksi seuran lähihistorian isoimmista kotiotteluista. Tämän hetken suunnitelman mukaan KPV:n ja TPS:n jälkimmäinen osaottelu pelattaisiin Kokkolassa sunnuntaina klo 13.00, mutta sääennstus ei tarjoa kokkolalaisten kannalta positiivisia uutisia. Keskuskentän nurmi oli jo Veikkausliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella liki pelikelvottomassa kunnossa ja täksi viikoksi Kokkolaan on luvattu pakkasta ja runsasta lumisadetta ja moni onkin sitä mieltä, ettei ottelua voida pelata suunnitellusti.

KPV tiedoitti sivuillaan, että Palloliiton otteludelegaatti tarkistaa kentän kunnon ottelupäivän aamuna klo 10.00. Varakentäksi on nimetty Seinäjoen OmaSP Stadion, jossa ottelu pelattaisiin klo 17.00. Asiasta nousi ymmärretysti aikamoinen haloo, sillä suomifutiksen ystävät eivät voineet ymmärtää, miten näinkin tärkeän ottelun pelipäivää ei lyödä lukkoon hyvissä ajoin ennen ottelun aloitusvihellystä.

TPS-kannattajien kannalta tilanne on luonnollisesti katastrofaalinen. Sillä, pelataanko ottelu Kokkolassa yhdeltä vai Seinäjoella viideltä on iso ero. Pahimmassa tapauksessa liki kaksisataapäinen vieraskannattajaosasto lähtee matkaan sunnuntai-aamuna tietämättä, mihin bussin tulisi suunnata.

Suurimman kohun keskellä myös Palloliitto tuli julkisuuteen ja ilmoitti, että ottelun lopullinen pelipaikka tullaan päättämään viimeistään perjantaina. Tällä hetkellä julkisuudessa liikkuu kuitenkin ristiriitaista tietoa, sillä KPV:n rahoittaja ja manageri Matti Laitinen on väittänyt edelleen julkisuudessa päätöksen ottelupaikasta tehtävän vasta sunnuntaina. Suomifutiksen historiassa on nähty mitä eriskummallisimpia kommelluksia, mutta tämä karsintafarssi menee jopa tällä mittarilla hyvin korkealle.

0 Shares