0 Shares

Eräs jääkiekon iänikuisista keskusteluaiheista tuntuu olevan yhä uudelleen ja uudelleen, kuuluvatko ilman hanskoja miteltävät yhteenotot lajiin vaiko eivät. Vaikka rukkaset putoavat nykyään harvemmin kuin ikinä lajin historiassa, tapahtuu debatointia silti edelleenkin säännöllisesti. (Kuva: TT)

Oli kanta mikä tahansa, kiistaton fakta on, että kahden jääsoturin päättäessä pudottaa hanskansa ja aloittaessaan keskinäisen voimainkoitoksen jäällä, vaisuinkin ottelu herää eloon ja yleisö sähköistyy. Vaikka useimmiten suuremmilta vammoilta vältytäänkin, voi välillä kolahtaa pahannäköisesti. 

Näin kävi viime viikonloppuna NHL:n farmisarjassa, AHL-liigassa, lauantain ottelukierroksella. Bakersfield Condors ja Stockton Heat kohtasivat toisensa ensin mainitun kotijäällä, Californiassa, Los Angelesin pohjoispuolella. 19-vuotias Calgary Flamesin lupaus Martin Pospisil lähti hakemaan tanssipartneria Edmonton Oilersin palkkalistoille kuuluvasta 24-vuotiaasta Colby Cavesta. Tappelu alkoi rehdisti ja eteni nykystandardeilla mitattuna näyttävästi ja tasaisesti, kunnes Saskatchewanissa syntynyt Cave osui oikean käden suorallaan Pospisilia leukaan, pudottaen slovakialaisen tiedottomana jäähän.

Primitiivisyydestään huolimatta kiekkotappelut ovat oma erityinen taiteenlajinsa ja lähes poikkeuksetta alan erikoismiehet ovat todellisia herrasmiehiä. Brutaaleista otteista huolimatta he todella osaavat arvostaa vastustajaa. Jokainen hanskansa pudottava pelaaja tiedostaa riskit, jokainen saattaa vuorollaan olla ottavana osapuolena. Kuten tässäkin nimenomaisessa tapauksessa.

Stockton-hyökkääjä Pospisil julkaisi sosiaalisessa mediassa tuntojaan heti tuoreeltaan matsia seuranneena päivänä, eikä energisellä slovakialaisella ollut kuin positiivista sanottavaa tapahtumista. Cave oli ottanut viestitse yhteyttä pelin jälkeen varmistaakseen kaiken olevan kunnossa.

– Hei kamu, tässä Cave vastapuolelta. Halusin vain varmistaa, että olet kunnossa. Inhottavaa nähdä käyvän noin. Olet kova jätkä ja arvostan kovasti, että pidit puoliasi. Toivottavasti kuntoudut pian, Condors-pelaaja viestitti.

Pospisil oli otettu ja antoi julkista kunniaa valssiparilleen. Twitter-viestin perusteella slovakki odotti jo uusintaottelua.

Pospisilin ja Caven välinen kiekkotappelu oli isossa kuvassa vain pienen pieni kuriositeetti isossa viihdebisneksessä, mutta samaan aikaan koko episodi kiteytti klassisella tavalla kaiken sen, mistä hommassa pohjimmiltaan on kyse: kunnioituksesta.

Tätä jääkiekko on parhaimmillaan. Kovuutta ja kunnioitusta. Stockton Heat ja Bakersfield Condors kohtaavat seuraavan kerran jo tulevana lauantaina, ja mikäli Pospisil on toipunut ja palannut Heatin kokoonpanoon, voi taisteluparin ”toinen erä” toteutua jo nopeastikin.

0 Shares