5 Shares

FC Barcelona on aloittanut kautensa La Ligassa huonommin kuin kertaakaan 25 vuoteen. Antoine Griezmannista on leivottu Espanjan mediassa yhtä syntipukkia tähän, mutta yhtälö on kaikkea muuta kuin yksinkertainen. (Kuva: TT)

Messi

Griezmann on monipuolinen hyökkäyspään pelaaja, jonka pelaamisessa näkyvät vahvoina sekä Cholo Simeonen vaikutus joukkuepuolustamisen osana sekä Ranskan maajoukkueessa nähdyt syvemmät roolit ja niissä saavutettu menestys.

Griezmann kykenee olemaan sekä huippuvaarallinen maalintekijä, kymppipaikalta peliä tekevä kapellimestari kuin myös tehokas kärkikolmikon vasen laita, mutta eräs Ernesto Valverden keskeisiä ongelmia on, että joukkueessa on jo pelaaja jonka vahvuudet muistuttavat laajalti ranskalaisen parhaita ominaisuuksia.

Lionel Messin rooli Barcelonassa on juuri se, jossa Griezmann pääsisi parhaiten oikeuksiinsa. Nyt kesän ostoksen paikka on ollut vasemmalla laidalla, missä Griezmann ei suinkaan ole ollut huono, saati sitten niin huono kuin media tappion hetkellä nostaa esiin.

Ei ole kuitenkaan sattumaa, että Griezmannin paras peli Barcan paidassa nähtiin nimenomaan miehen pelatessa kymppipaikalla ja Messin parannellessa silloisia vaivojaan. Kaksi maalia, maalisyöttö ja seitsemän laukausta kohti maalia Betisiä vastaan oli erinomainen työnäyte siitä, mihin Griezmann vapaassa roolissa kykenee.

Valverden ongelma on luonnollisesti se, että hänellä on joukkueessaan eräs harvoista Griezmannia paremmista vaihtoehdoista kyseiselle pelipaikalle ja kyseinen pelaaja on tätä nykyä symboli koko seuralle eikä Messin siirtämisestä muualle tietenkään edes keskustella.

Neymar

Kesän siirtosaaga saattaa olla väliaikaisesti ohi, mutta kovin pitkiä taukoja Neymarin siirtymispuheeseen takaisin Barcelonaan ei olla silti saatu. Tilannetta ei varsinaisesti rauhoittanut Gerard Piquén viime viikolla radioon antama lausunto, jossa mies kertoi tähtipelaajien olleen valmiita pudottamaan palkkojaan Neymarin saamiseksi takaisin Camp Noulle.

Kaikki tähän asti kuultu puhe kertoo vahvasti siitä, että Barcan tähtipelaajien ydin todella halusi Neymarin jälleen Barcelonaan. Neymarin vahvuudet sopisivat totta kai erinomaisesti Valverden hyökkäyksen vasemmalle laidalle, mutta niin olennaisesti Griezmannia paremmasta pelaajasta ei ole kyse että se edellyttäisi nopeita toimenpiteitä.

Neymarista puhuminen kertoo enemmänkin siitä, että pettymys siirtosaagan kariuduttua oli pitkäaikaisten supertähtien keskuudessa valtava. Tämä taas asettaa katseet mieheen, jonka hallussa pukuhuoneen tulisi olla.

Valverde

Barcelona johtaa La Ligaa ja omaa lohkoaan Mestareiden Liigassa. Kriisistä puhuminen olisikin hätävarjelun liioittelua. Kysymys kuuluu, että kuinka Valverde aikoo lopulta saada Messin ja Griezmannin vahvuudet kohtaamaan ja ennen kaikkea mitä tapahtuu, kun pelit kovenevat kevättä kohti mentäessä?

Maailmassa ei ole montaa manageria, jotka eivät olisi valmiita painiskelemaan kyseisen ongelman kanssa, niin huikea potentiaali Griezmannin ja FC Barcelonan yhteiselossa piilee. Työmoraalista homma ei jää kiinni, se nähtiin jälleen Levantea vastaan vaikka Barcelona tappion kokikin.

Todennäköisyydet puhuvat vahvasti sen puolesta, että kauden edetessä tulee runsaasti otteluita joissa kaikki Barcan kärkitrion jäsenet saavat onnistumisia ja hymyt ovat aitoja. Silti jo tähän asti nähdyn perusteella on erittäin mielenkiintoista odottaa kuinka pysyvällä pohjalla Barcelonan pelaaminen tällä kaudella on. Sen kertovat vasta huippujoukkueiden kohtaamiset ja kevätkausi. Yhtälö ei ole helppo, mutta ratkaistavissa ja mikäli koko sen sisältämä potentiaali saadaan käyttöön, maailmassa ei edelleenkään ole montaa joukkuetta jotka pystyvät siihen peliin vastaamaan.

5 Shares