20 Shares

Markku Kanerva nimesi viime viikolla pelaajat Suomen miesten maajoukkueen historian tärkeimpään yksittäiseen otteluun. Panokset ovat selvät, voitto Lichtensteinista riittää varmistamaan Huuhkajille kaikkien aikojen ensimmäisen arvokisapaikan. Kanervan pelaajalistassa ei ollut yllätyksiä, mutta joukkueen ulkopuolelle jäi muutama mielenkiintoinen pelimies, jotka päätimme listata. (kansikuva: tt)

Marcus Forrs

Marcus Forssista on kirjoiteltu viime viikkoina paljon, ja aiheesta. Parikymppinen nuori hyökkääjälahjakkuus on juuri nyt maamme selvästi kovavireisin hyökkääjä. Englannin kolmanneksi korkeimman sarjatason kovuudesta voidaan väitellä, mutta seitsemän maalia yhdeksään otteluun on kova saldo sarjassa kun sarjassa. Forrs ei ole hetkeen ollut lainkaan mukana Suomen maajoukkuetoiminnassa, sillä nuorukainen haluaa omien sanojensa mukaan keskittyä tällä hetkellä seurajoukkuepeleihin. Suomen maajoukkueen hyökkääjätilanne on Teemu Pukin, Joel Pohjanpalon ja Fredrik Jensenin myötä vähintäänkin kelvollinen, mutta millään joukkueella ei voi olla liikaa maalintekoon kykeneviä pelaajia. Forrs on erittäin kiinnostava tulevaisuuden nimi, joka saanee näyttöpaikan tulevissa harjoitusotteluissa.

Nico Hämäläinen

Suomella on ollut käytännössä aina krooninen ongelma laitapakkiosastolla. Tällä hetkellä tilanne on sentään kelvollinen Jere Urosen ja Jukka Raitalan myötä, mutta esimerkiksi kultaisen sukupolvemme parhaimpina vuosina puolustuslinjan laidoilla vipelsi jos jonkinlaista koheltajaa. Nico Hämäläinen ei ole suurelle yleisölle kovin tuttu nimi, mutta 22-vuotias suomen-yhdysvaltalainen on kaikessa hiljaisuudessa tekemässä läpimurtoaan aikuisten tasolla. Hämäläinen pelasi pitkään Queens Park Rangersissa, jossa läpimurto ei onnistunut. Täksi kaudeksi hän siirtyi Skotlannin pääsarjaan Kilmarnockin riveihin ja nuorukainen on ollut paikallisten raporttien mukaan joukkueensa parhaita pelaajia. Hämäläinen ei ole vielä valinnut lopullisesti maajoukkuettaan, sillä hän voi edustaa aikuisten tasolla Suomen lisäksi Yhdysvaltoja. Hämäläisen itsensä mukaan Suomen Palloliitto ei ole ollut häneen viime aikoina yhteydessä, mikä kuulostaa vähintäänkin oudolta, sillä jo mainitun Uronen-Raitala kaksikon takana Suomen laitapakkien taso putoaa rutkasti. Vasenjalkaisena hyökkäävänä laitapuolustajana Hämäläinen sopisi mainiosti Markku Kanervan pelitapaan

Santeri Hostikka

Edes moni tiivstii kotimaista futista seuraava laji-ihminen ei välttämättä tunne Santeri Hostikka nimistä pelaajaa. Veikkausliigan ystävät muistavat monipuolisen hyökkäyspään pelaajan Lahdesta, jossa hän debytoi parikymppisenä lupauksena. Hyvät otteet kotimaan kentillä herättivät Puolan pääsarjan Pogon Szczecin kiinnostuksen. Hostikka siirtyi Puolaan noin vuosi sitten ja laituri on saanut siirtonsa jälkeen mukavasti vastuuta Puolan keskikastissa majailevan seuransa riveissä. Puola on kova jalkapallomaa ja Ekstraklasa on kova sarja, joten on mielenkiintoista, miten vähän Hostikasta viime aikoina on puhuttu. Suomen laituritilanne on tällä hetkellä vähintäänkin ongelmallinen, joten ansaitsisiko 22-vuotias PKKU:n kasvatti näyttöpaikan miesten maajoukkueessa?

Aapo Halme

Hongan maineikkaan junioriakatemian kasvatti Aapo Halme lienee seuraavia kansainvälisen läpimurron tekeviä suomalaisia pelaajia. Lahjakas raamikas toppari teki muutama vuosi sitten väkevän läpimurron HJK:ssa ja onnistuneen debyyttikauden jälkeen Marcelo Bielsan valmentama Leeds oli valmis maksamaan parikymppisestä topparista yli puoli miljoonaa euroa. Viime kaudella Halme murtautui Leedsin edustusjoukkueen harjoittelurinkiin, mutta peliaika Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jäi vähäiseksi. Kesällä hän vaihtoi seuraa sarjan sisällä ja tällä kaudella Halme on kuulunut Barnsleyn eniten peliaikaa saaneiden pelaajien joukkoon. Otteet ovat vielä ailahdelleet, mutta Halmeen tulevaisuuden näkymät ovat varsin valoisat, sillä hänellä on kaikki modernin huipputopparin tärkeimmät ominaisuudet. Halme luonee kovan kansainvälisen uran ja debyytti miesten maajoukkueessa on vain ajan kysymys.

20 Shares