26 Shares

Lauantai-iltana Arsenalin kohtaava Leicester majailee sarjataulukossa kolmantena. Kettujen peräsimessä ensimmäistä täyttä kauttaan manageroiva Brendan Rodgers on saanut suojattinsa pelaamaan upeaa jalkapalloa. (Kuva: TT)

Suuri suu

Brendan Rodgersin ura managerina ei edelleenkään ole vuosien määrällä pilattu, mutta matkan varrelle on ehtinyt osua jo monenlaisia käänteitä. Swansean käskijänä itsensä suuren yleisön tietoisuuteen lyönyt pohjoisirlantilainen sai suuren mahdollisuuden tultuaan valituksi Liverpoolin manageriksi kesällä 2012.

Mitä työhaastatteluun tulee, Rodgers ei jättänyt mitään sattuman varaan. Mies kiikutti Liverpoolin omistajiksi vastikään tulleen Fenway Sports Groupin johdolle 180-sivuisen manifestin nimeltä “One vision, one club”. Kynttilän pitämisestä vakan alla Rodgersia ei olla voitu syyttää muutenkaan manageriuran aikana ja internet tarjoaa lukuisia hänen suustaan irronneita hämmentäviä sitaatteja.

Laatu

Kun katsotaan Rodgersin työn laatua erityisesti Liverpoolin ja Celticin aikoina, on helppo nähdä että kyseessä on kovan luokan ammattilainen joka kykenee rakentamaan erittäin kovan luokan hyökkäyskoneen. Monet sanovat, että Luis Suarez hinasi yksin Liverpoolin lähelle mestaruutta keväällä 2014, mutta totuus on monimutkaisempi.

Liverpoolin aikoina Rodgers oli vielä manageriksi melko nuori, sillä pestin hyväksyessään mies oli vasta 39-vuotias. Puolustuspelaamisen organisoinnissa oli huippujoukkueita vastaan selkeitä puutteita, eikä FSG pitänyt siitä että Rodgers vaikutti suosivan brittipelaajia sekä ostoksissaan että peluutuksessaan.

Rodgers kävi Anfieldin korkeakoulun ja kun tuli aika poistua takavasemmalle Jürgen Kloppin astuessa puikkoihin syksyllä 2015, Rodgers ei ollut luomassa konfliktia seuran suuntaan. Itse asiassa Klopp muutti jopa asumaan Rodgersin taloon.

Celtic oli Rodgersin vuosina vailla saman painoluokan vastustajaa kotimaassa, joten pokaalit virtasivat seuran palkintokaappiin tasaiseen tahtiin. Kun mahdollisuus paluuseen Valioliigaan tarjottiin Leicesterin kaltaisen ryhmän taholta, pohjoisirlantilainen oli valmis kaivamaan esiin valloittavan hymynsä ja astumaan jälleen kirkkaampiin valoihin.

Leicester: päätepysäkki vai välietappi?

Alkukauden otteet ovat saaneet brittimedian jälleen laulamaan ylistyslauluja ja tarjoamaan miestä vielä suuremman kokoluokan seurojen manageriksi. Erityisesti huhuissa on ollut Arsenal, joka on ollut seurana turbulenssissa viime viikot.

Leicesterissä Rodgersilla on käsissään useita erittäin kiinnostavia pelaajia, joiden parasta tasoa ei olla todennäköisesti vielä nähty. James Maddison, Youri Tielemans, Ricardo Pereira, Wilfred Ndidi ja kumppanit voivat viedä vielä myös manageria eteenpäin.

Todellisuus on kuitenkin se, etteivät suurseurat konttaa ikuisesti ja nykyjalkapallon aikakaudella Rodgersin ja Leicesterin kieltämättä lupaavalta vaikuttavalta yhteiselo tulee päättymään, mikäli managerille lyödään paperi käteen vaikkapa pohjois-Lontoon suunnalta.

Arsenalin managerina Rodgers olisi erittäin mielenkiintoinen seurattava, sillä Rodgersin ideologia sopii kuin nyrkki silmään seuran pelillisen identiteetin ja akatemiakasvattien tason kanssa. Mikäli mies saisi siirtomarkkinoilta puolustuksen johtajan ja keskikentälle yhden laadukkaan vahvistuksen lisää, Emiratesilla nähtäisiin voittavaa jalkapalloa.

Rodgers on vaikuttanut Leicesteriin tultuaan entistä kypsemmältä ja rauhallisemmalta versiolta, mikä sopii luonnollisesti managerin elinkaareen ja keski-ikään. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, onko miehellä edelleen omat sokeat pisteensä kun kausi etenee pidemmälle, mutta yksi asia on jo nyt varmaa: Brendan Rodgers on mainettaan parempi manageri, joka tullaan näkemään vielä jonkin huippujoukkueen peräsimessä. Vasta tuolloin nähdään, onko tämä versio Rodgersista valmis viemään joukkueensa viivan yli.

26 Shares