26 Shares

Liverpool johtaa Valioliigaa kahdeksalla pisteellä. Sunnuntai-illan huippukamppailussa kaatunut Manchester City on yhdeksän pisteen päässä. Isänpäivän ottelu alleviivasi Redsin kykyä onnistua isoissa paikoissa. (Kansikuva: TT)

Liverpoolin ja Man Cityn välinen odotettu huippuottelu ei ollut spektaakkeli, mutta erinomainen matsi joka tapauksessa. Understatin laskemissa maaliodottamissa (1,33–1,48) City oli jopa hiukan edellä. Oma lukunsa oli vielä kiistanalaiset tuomiot, jotka johtivat isäntien kahteen ensimmäiseen maaliin.

Niin tai näin ansaitsi Liverpool voittonsa. Se hyödynsi mestarillisesti Cityn siipirikon alakerran heikkoudet – etenkin laidoilla. Kaikki kolme maalia rakennettiin ulommilta laitakaistoilta. Tämä ei ole sattumaa, sillä loisto-ottelut pelanneet Andy Robertson ja Trent Alexander-Arnold ovat planeetan kaksi parasta laitapuolustajaa.

Liverpoolia voi kehua monesta asiasta. Jürgen Kloppin viihdyttävästä ja kompaktista pelitavasta, murhaavista transitioista, laadukkaasta puolustuspelistä tai rytmikkäästä pallonhallinnasta. Pelaajiston puolella tulivoimaisesta hyökkäyskolmikosta, hurmaavista laitapakeista tai planeetan parhaasta topparista.

Se, mikä kuitenkin tekee Poolista tällä hetkellä koko maailman parhaan seurajoukkueen, on kyky suorittaa kovissa paikoissa – kuten sunnuntaina Anfieldilla. Tämä on tottakai edellä mainittujen asioiden lopputulema, mutta ei missään nimessä itsestäänselvyys. Esimerkiksi Pep Guardiolan City ei ole onnistunut Mestarien liigan ratkaisuotteluissa.

Reds käytti omat paikkansa kliinisesti, kun taas Cityn viimeiset syötöt karkailivat pitkiksi ja laukaukset pysähtyivät Alissoniin. City ei myöskään onnistunut neutralisoimaan Poolin vahvuuksia. Klopp tyrehdytti vieraiden etenemisen täsmällisellä prässipelillä. Guardiola piti kiinni omista ihanteistaan.

Tämä ei ole sattumaa, sillä Kloppin Liverpool on tavannut olla parhaimmillaan juuri isoissa otteluissa. Poolin parhaat sarjapelit tänä syksynä ovat olleet kotiottelut Arsenalia, Tottenhamia ja Leicesteriä vastaan. Tuloksellisesti ne eivät ole olleet murskajaisia, mutta hallinta ja maalipaikat ovat olleet selvästi isännillä. Oikeastaan ainoa heikko esitys huippupeleissä nähtiin Old Traffordilla. Siitäkin Pool nipisti pisteen.

Sama kaava toistui viime kaudella. Liverpool oli kliinisen hyvä Mestarien liigan finaalissa, välierien ihmenoususta puhumattakaan. Myös Bayern München jäi vakuuttavasti Saksassa jalkoihin.

Viime kauden alusta lähtien Reds on voittanut Valioliigan kärkikuusikon kohtaamisista peräti yhdeksän. Tasapeliin se on jäänyt viidesti ja hävinnyt vain kertaalleen, viime tammikuussa Etihadilla.

Tällä hetkellä Liverpool tekee eron muihin juuri kyvyllään suorittaa kovissa peleissä. Siksi englantilaisjoukkue on tällä hetkellä hallitseva UCL-voittaja ja matkalla kohti Valioliigan mestaruutta.

26 Shares