0 Shares

NFL:n AFC North -divisioonan ottelusta Cleveland Brownsin ja Pittsburgh Steelersin välillä odotettiin tasaista, mutta toisin kävi. Browns toimi tylynä isäntänä voittaen ottelun lukemin 21-7. Lopputulos jäi kuitenkin ottelun loppuhetkien varjoon, kun Brownsin tähtipuolustaja Myles Garrettilla pimeni pahemman kerran. (Kuva: TT)

Itse ottelu eteni Brownsin johdolla, vaikka sen hyökkäys ei ihmeitä saanutkaan aikaan. Browns-puolustus kuitenkin onnistui katkaisemaan syötön neljästi sekä säkittämään vastustajan pelinrakentaja Mason Rudolphin yhtälailla neljästi. Juurikin puolustuksensa ansiosta joukkue eteni 14-0-puoliaikajohtoon ja lopulta 21-7-voittoon. Voitto oli Brownsille makea, sillä joukkue oli ottelun alla kaksi voittoa Steelersin perässä ja sai näin mahdollisuuden taistella vielä jopa divisioonan voitosta, mutta vähintäänkin konferenssin villikorttipaikoista pudotuspeleihin 4-5-saldollaan.

Viime sekunnit ikävää katsottavaa

Se, mitä ottelusta kuitenkin muistetaan, ei ole ottelun lopputulos, vaan sen viimeisten sekuntien tapahtumat. Ottelun jo ratkettua useita peliminuutteja sitten ja pelikellon näyttäessä ottelua olevan jäljellä 14 sekuntia, Rudolph heitti normaaliin tapaansa palloa eteenpäin keskushyökkääjä Trey Edmundsille. Rudolphia jahdannut Browns-puolustaja Myles Garrett ei ehtinyt säkittämään pelinrakentajaa, mutta sai taklauksensa komeasti perille asti. Mies kuitenkin jatkoi painisuoritustaan totuttua pidempään, eikä päästänyt Rudolphia pihdeistään ennen kuin Steelers-pelaajat riuhtoivat puolustajan irti. Rudolph kiehahti pitkäksi menneestä taklauksesta ja lähti Garrettin perään, joka kuitenkin kävi vielä isommilla kierroksilla. Kuten alla olevasta videosta on nähtävissä, Garrettin seuraavaa ratkaisua on vaikea ymmärtää millään tasolla tai minkä väristen silmälasien läpi tahansa katsottuna.

Urheilu on täynnä suuria tunteita, mutta samaan aikaan vastustajan kunnioittamista. Tämän ottelun lopulla tunteita nähtiin paljonkin, mutta kunnioitus unohtui pahemman kerran. Alla vielä toinen kuvakulma pahimmasta ylilyönnistä.

Garrettilta jää loppukausi väliin

NFL lätkäisi perjantaina rangaistuksensa välikohtauksesta Garrettin osalta. Tuloksena oli toistaiseksi voimassa oleva pelikielto, joka kestää vähintään meneillään olevan kauden loppuun. Samalla myös miehen palkka jäädytetään koko pelikiellon ajaksi, jonka lopullinen pituus tarkentuu myöhemmin. Garrett solmi vuonna 2017 nelivuotisen sopimuksen arvoltaan 30 miljoonaa taalaa ja tämän kauden osalta osuus on 2 miljoonaa taalaa, josta ison osan mies tulee menettämään.

Mason Rudolphin kausi ei ole ollut kovinkaan helppo, kun hän hyppäsi kokoonpanoon Ben Roethlisbergerin loukkaannuttua loppukaudeksi. Mies on omilla otteillaan pitänyt joukkueensa kiinni pudotuspelipaikassa, vaikka haasteitakin on matkaan mahtunut. Alla on Rudolphin tarina tähän mennessä, kun otteluita on vielä kuusi jäljellä ennen mahdollisia pudotuspelejä.

Ottelusta tultaneen langettamaan lisäsanktioita vähintäänkin Steelersin linjamies Maurkice Pounceylle, joka päätyi potkimaan Garrettia tilanteen jälkeen. Ehkä myös Brownsin Larry Ogunjobi saa oman rangaistuksensa taklattuaan Rudolphia vielä tilanteen loppuhetkillä. Tärkeintä kuitenkin on, että pahimmassa vaarassa ottelun loppuhetkillä ollut Rudolph selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

0 Shares