0 Shares

EM-kisojen alkulohkot arvotaan tulevana lauantaina. 24 joukkueen kisat useassa maassa tarkoittavat sitä, että jo ennen arvontaa useampi lohko on päätetty etukäteen. Myös Huuhkajien tilanne on selvä, Suomi debytoi arvokisoissa joko A- tai B-lohkossa. (kansikuva: tt)

A-lohko

EM-kisojen A-alkulohkon ottelut pelataan Roomassa ja Bakussa. Koska kisojen isäntämaat pääsevät pelaamaan kotonaan, on selvää, että Suomelle jo karsinnoista tuttu Italia pelaa alkulohko-ottelunsa A-lohkossa ykköskorin joukkueena. Kakkoskorista A-lohkoon on tarjolla joku joukosta Ranska-Puola-Sveitsi-Kroatia. Kolmoskorin vaihtoehdot ovat Portugali, Turkki, Itävalta, Ruotsi ja Tsekki kun taas neloskorista tähän lohkoon arvotaan joko Suomi tai Wales.

B-lohko

Tulevan kesän EM-kisojen B-lohko tullaan pelaamaan Kööpenhaminassa ja Pietarissa. Koska sekä Tanska että Venäjä selvisivät kisojen lohkovaiheeseen, tiedetään jo nyt, että nämä maat tullaan näkemään kisojen B-lohkossa. Erinäisten poliittisten syiden myötä Venäjä voi pelata vain tiettyjä maita vastaan, joten selvää on myös se, että ykköskorista B-lohkoon tullaan sijoittamaan vahvat karsinnat pelannut puolustava MM-pronssimitalisti Belgia ja lohkon täydentää jompi kumpi neloskorin kaksikosta Wales-Suomi.

Kumpi lohko olisi lopulta Suomelle parempi? A-lohkon joukkueita katsellessa herää pakostakin ajatus todellisesta kuolemanlohkosta, jos Italian seuraksi arvotaan esim. Ranska ja Portugali. Toisaalta tarjolla olisi myös Sveitsin, Turkin ja Ruotsin kaltaisia maita, joita vastaan Suomella olisi lähtökohtaisesti jopa kelvolliset mahdollisuudet napata pisteitä. Helppo ei tule myöskään olemaan B-lohko, sillä siellä Suomi joutuisi kohtaamaan sekä Venäjän että Tanskan maiden kotikentillä.

Kisoihin paikan päälle matkaavat toivovat varmasti Suomen arvottavan A-lohkoon, sillä erityisesti Bakussa pelattaviin otteluihin lippuja tulee olemaan tarjolla rutkasti. Vastaavasti Kööpenhaminan ja Pietarin stadioneille kysyntää on huomattavasti enemmän ja varsinkin Tanskassa pelattaviin otteluihin lippujen saanti tulee olemaan äärimmäisen hankalaa stadionin pienen kapasiteetin vuoksi.

Kisojen alkulohkot arvotaan lauantaina Bukarestissa klo 18.30 alkaen. Suoraa lähetystä voi seurata YLE: tv-1:n kautta Matti Härkösen selostamana.

0 Shares