7 Shares

Pelimies.com listasi Englannin kermakenttien viisi pahinta floppia. (Kansikuva: TT)

5. David Luiz, Arsenal

Chelsea päätti panostaa nuoruuteen ja kauppasi kulttitopparin paikallisvastustajaan. Toisinaan pahoja arviointivirheitä tekevästä Luizista ei varsinaisesti odotettu heikon alakerran pelastajaa, mutta selkeää lisäarvoa brassin olisi pitänyt tuoda. Luizin avaamasta 14 pelistä Tykkimiehet ovat pitäneet maalinsa puhtaana vain kerran. Ylipelaaminen on maksanut maaleja omaan päähän, jonka lisäksi brassi on aiheuttanut kaksi rankkaria kohelluksellaan. Viime peleissä Luiz on istunut vaihtopenkillä.

4. Gylfi Sigurdsson, Everton

Islantilainen erikoistilannespesialisti paukutti viime kaudella 13 maalia. Tähän mennessä kasassa on yksi osuma ja yksi maaliin johtanut syöttö. Vaikka koko Everton on pelannut alakuloisesti, ei kymppipaikan tähti ole onnistunut kannattelemaan ryhmäänsä. Sigurdssonin luomat maalipaikat ja laukaisumäärät eivät ole olennaisesti pudonneet, joten laatu on ollut kateessa.

3. John Stones, Manchester City

Englantilainen loisti toissa kesän MM-kisoissa ja avasi viime kauden loistavasti. Aymeric Laporten polvivamman myötä Stonesilla olisi ollut sauma nousta City-puolustuksen johtohahmoksi. Sen sijaan hän on näyttänyt vapisevalta ja epävarmalta. Barnsley-kasvatin puolustukseksi on toki todettava, että loukkaantumiset ovat rassanneet uraa. Pallollisesti loistavan Stonesin huipputaso on erittäin kova, mutta ongelma on epätasainen suorittaminen, jota tämä syksy on jälleen alleviivannut.

2. Moise Kean, Everton

Everton teki niin sanotun High riski, high reward -hankinnan ostaessaan superlupaavan Moise Keanin Juventuksesta. The Toffees on kärsinyt tehokkaan ykköskärjen puuttumisesta Romelu Lukakun parin vuoden takaisen poistumisen jälkeen. 27 miljoonaa puntaa kustantaneen 19-vuotiaan italialaisen kontribuutio Goodison Parkilla on kuitenkin ollut raskas pettymys. Maalihanat ovat edelleen avaamatta ja Kean on avannut vain kahdesti. Tilapäismanageri Duncan Ferguson jopa vaihtoi Keanin pois kentältä Old Traffordilta, vaikka hyökkääjä oli tullut vaihdosta sisään vain 18 minuuttia aiemmin. Pelaajan isä ehti jo julistamaan siirron virheeksi. Pelaaja itse lyttäsi isänsä kommentit. Kean on ollut vahvasti siirtohuhuissa ja etenkin AC Milan on tiettävästi pelaajan kintereillä.

1. Nicolas Pepe, Arsenal

Arsenal kaipasi laatua laitakaistoille ja sitä sen piti saada 22 maalia viime kaudella Lillessä mättäneen Pepen muodossa. Norsunluurannikon maajoukkuepelaaja maksoi Tykkimiehille 72 miljoonaa puntaa. Pepe on väläytellyt, mutta suurimman osan ajasta hän on ollut varjojen mailla. Reilut 1000 minuuttia on tuottanut kaksi maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Vaisun alun voi laittaa osin sopeutumisjakson ja Arsenalin yleisen sekavuuden piikkiin, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, etteikö Pepe olisi ollut raskas pettymys. Dynaamisena vastaiskupelaajana tunnettu laituri on lähinnä hidastanut peliä ja palauttanut pelivälineen muutaman stepoverin jälkeen alaspäin. Laukaus-, syöttö- ja luotujen maalipaikkojen määrät ovat kaikki pudonneet selvästi viime kaudesta.

7 Shares