4 Shares

Pelimies.com teki katsauksen Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierrokselle. Pelattavaa riittää vielä useassa lohkossa. (Kansikuva: TT)

Tiistaina on vielä jaossa yhtä vaille kaikki jatkopaikat

Tiistaina tulessa ovat lohkot E-H. Suurin mielenkiinto kohdistuu Salzburgiin, jossa paikallinen Red Bull isännöi Liverpoolia. Hallitseva mestari on kolme pinnaa edellä, mutta se voitti energiajuomaseuran kotonaan vain maalilla, mikä jättää itävaltalaisille sauman kammeta Valioliigan kärkiseuran ulos jatkopeleistä. Tasapisteissä keskinäiset ottelut ratkaisevat jatkoonmenijän. Napolille taas riittää jatkopaikkaan kotivoitto Genkistä.

Jännitettävää riittää myös tasaisessa G-lohkossa, jossa tilanne on erityisen kimurantti. Benfica isännöi Zenitiä ja Lyon RB Leipzigiä. Saksalaiset ovat varmistaneet jatkopaikkansa. Vaikka Lyon ja Zenit nousisivat sen kanssa tasapisteisiin, jäisi pietarilaisryhmä kolmoseksi keskinäisten otteluiden pisteillä. Tölkkiseura tarvitsee kuitenkin pisteen lohkovoittoon. Zenit siis kaipaa apuja Leipzigiltä. Lyon taas tarvitsee voiton tai tasurilla apuja Benficalta. Lissabonilaiset hävisivät Pietarissa 3–1, joten sen on väännettävä Zenitistä vähintään kahden maalin voitto noustakseen kolmospaikalle ja Eurooppa-liigaan.

H-lohkossa kaikki on niin ikään auki. Kolmantena majaileva Chelsea etenee jatkoon jos se kaataa kotonaan Lillen. Toinen jatkopaikka ratkennee siis Amsterdamissa, jossa Ajax ja Valencia kohtaavat. Ajaxille riittää tasapeli, sillä se on kaksi pistettä espanjalaisia edellä.

F-lohkossa Barcelona on jo varmistanut jatkopaikkansa. Inter taas varmistaa jatkoon pääsyn, jos se voittaa tähtipelaajiaan säästelevän Barcan. Inter on tasapisteissä Slavia Prahaa isännöivän Dortmundin kanssa, mutta on etulyöntiasemassa maalattuaan keskinäisissä peleissä yhdesti enemmän.

Keskiviikkona pelataan lähinnä kolmossijoista

Jos tiistaina pureskellaan kynsiä ympäri Eurooppaa, on keskiviikkona jaossa lähinnä Eurooppa-liigan jatkopeleihin oikeuttavia kolmostiloja. PSG, Real Madrid, Juventus, Tottenham, Bayern München ja Manchester City ovat kaikki varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä.

Kutkuttavin tilanne on Man Cityn dominoimassa C-lohkossa. Toisena majaileva Shakhtar Donetsk kohtaa Ukrainassa Atalantan. Italialaiset nousisivat voitolla Shakhtarin edelle. Sanansa on sanottavana myös Dinamo Zagrebilla, joka on pisteen päässä ukrainalaisista. Kroatian suurseura kohtaa kotinurmellaan Man Cityn. Voitto ei välttämättä riitä Dinamolle jatkopaikkaan, mutta se takaisi ainakin pelien jatkumisen Eurooppa-liigassa.

Toinen jatkaja on hakusessa myös D-lohkossa. Todennäköisesti jatkoon painelee Atletico Madrid, jolle riittää kotivoitto jumbosijaa miehittävästä Lokomotiv Moskovasta. Lukas Hradeckyn Leverkusenin pitäisi kaataa Juventus BayArenalla ja toivoa apuja moskovalaisilta.

A- ja B-lohkoissa kaksi heikompaa ryhmää mittelee vielä kolmostiloista. Belgradin Punainen tähti matkustaa Kreikkaan Olympiacosin vieraaksi, jossa sille riittää tasapeli torstailiigaan. A-lohkossa pisteen Club Brüggea perässä olevan Galatasarayn tilanne näyttää tukalalta, sillä se matkaa Pariisiin PSG:n vieraaksi.

4 Shares