6 Shares

Rasenballsport Leipzigin Timo Werner on juuri sitä mitä Saksan maajoukkue on kaivannut kuin kuuta nousevaa Miroslav Klosen ripustettua nappulakenkänsä lopullisesti naulaan. 23-vuotias hyökkääjä on tykittänyt jokaisella neljällä Leipzigissä viettämällään Bundesliiga-kaudella kaksinumeroisen määrän maaleja. (Kuva: TT)

Tällä kaudella nuori saksalainen on noussut valmentaja Julian Nagelsmannin valvovan silmän alla entistä kirkkaampaan valokeilaan. Stuttgart-kasvatti on takonut tähän mennessä 14 pelaamassaan Bundesliiga-ottelussa jo 15 maalia. Hän on tehnyt maalin nyt viidessä viimeisimmässä matsissa, joka on miehen henkilökohtainen ennätys.

Ainoastaan puolalainen Robert Lewandowski on tehnyt Werneriä enemmän maaleja, mutta elämänsä vireessä oleva Bayern-kärki on vain maalin verran Werneriä edellä. Kun mukaan laskee kaikki kilpailulliset ottelut kuluvan kauden osalta, voi todeta kaksikon paukuttaneen tehoja todellakin aivan rinta rinnan. 22 pelaamassaan matsissa Werner on ollut mukana tähän mennessä jopa 27 Leipzigin tekemässä maalissa (19 maalia, kahdeksan syöttöä). Vastaavasti Lewandowskin saldo on 27 maalia ja yksi syöttö 22 pelissä.

Hurja kaksikko.

Mitä tulee maalintekoon Bundesliigassa, Wernerin trendi on ollut vahva noususuhdanteinen. Yhteensä kuudella pääsarjakaudellaan hän on tehnyt 4, 3, 6, 21 ja 16 maalia ennen tätä käynnissä olevaa sesonkia. Merkillepantavaa, että kolmella edellisellä Leipzigissä viettämällään kaudella hän on ollut joukkueensa paras maalintekijä.

Mutta se, että Werner on takonut jo 15 sarjamaalia ennen kuin Bundesliigan perinteinen joulutauko on ehtinyt edes alkaa, on ällistyttävää ja siitä on kiittäminen myös toista “ihmepoikaa”, vasta 32-vuotiasta valmentajavelhoa Nagelsmannia. Hän tuli jo Hoffenheimin vuosinaan tunnetuksi kyvystään nostaa pelaajansa uudelle tasolle. Tätä sopii kysyä vaikkapa Niklas Sülelta, Sebastian Rudylta tai Sandro Wagnerilta, jotka kaikki siirtyvivät Bayern Müncheniin kehityttyään ensin rauhassa Nagelsmannin siipien suojassa.

Tämän kauden Leipzig on pyrkinyt laukomaan mahdollisimman hanakasti ja monipuolisesti otteluissaan. Joukkue uskoo taktiikkaansa vakaasti ja se onkin tuonut menestystä kiitettävästi syyskauden aikana. Ravintoketjun loppupäässä Werner on sitten päässyt nauttimaan pätevästä tarjoilusta ja viimeistellyt paikan saatuaan erittäin kliinisesti.

15 Bundesliiga-maalin lisäksi huomio kiinnittyy myös Wernerin viiteen maalisyöttöön, joka on liigan kovimpiin maalinsylkijöihin verrattuna selvästi eniten. Tämä juontuu hyvin pitkälle Nagelsmannin joustavasta pelisysteemistä, jota joukkue varioi – jopa pelin sisällä. Werner näyttää pelaavan usein kuin hyökkävän keskikenttäpelaajan roolissa puhtaan snaipperin sijaan. Nopeutensa ja terävän lähtönopeutensa ansiosta hän kuitenkin kykenee irtatumaan vastustajistaan kerta toisensa perään.

Perinteisen keskushyökkääjän roolin lisäksi Werner operoi toistuvasti myös laitalinkkinä, jonka vuoksi hän tarjoaa valtava etulyöntiaseman joukkueelleen monipuolisuudellaan. Piskuinen hyökkääjä tuleekin haastamaan tällä kaudella toden teolla Lewandowskin taistelussa maalikuninkuudesta ja arvostetusta Torjägerkanone-pystistä.

6 Shares