11 Shares

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa nähdään tulevaisuuden NHL-tähtiä. (Kuva: TT)

Mukana on lukuisia jo NHL:ään varattuja pelaajia, joita kaikki seuraavat. Vähintään yhtä suuren huomion saavat pelaajat, joilta ei vielä varausta löydy. NHL-seurat saapuvat turnaukseen tarkkailemaan etenkin heitä.

Suomen joukkueen mielenkiintoisimman nimen piti olla HIFK:n Anton Lundell, joka on ensi kesän NHL Draftin kovin suomalaisnimi, mutta häneltä jäänee kisat väliin loukkaantumisen takia. Vielä kun Ässien Roni Hirvonen tippui Suomen joukkueesta, ei Nuorista Leijonista löydy yhtään huipputalenttia, joka olisi varauskelpoinen tämän kauden jälkeen. Aatu Räty on Suomen kovin varaamaton pelaaja, mutta hän tulee varausikään vasta kesällä 2021.

Keitä seurata?

Ketkä sitten ovat niitä varaamattomia pelaajia, joita yleisön kannattaa seurata?

Ylivoimaisesti mielenkiintoisin nimi on Kanadan Alexis Lafreniere, josta on puhuttu jo vuosien ajan. 18-vuotias laituri teki jo viime kaudella juniorisarja QMJHL:ssä 105 tehopistettä, ja tällä kaudella tahti on kiihtynyt, kun mies on paukuttanut 32 ottelussa 70 tehopistettä. Nopea, taitava ja fyysinen kanadalainen on lähestulkoon varma ykkösvaraus tulevassa draftissa, ja ensi kaudella mies viilettää NHL:ssä.

Kanadan joukkueessa on myös muita mielenkiintoisia varaamattomia pelaajia: 194-senttinen sentteri Quinton Byfield on ensi kesän draftin top 3 -kalustoa, joten hänelle voidaan povata menestyksekästä uraa taalajäillä. Myös puolustaja Jamie Drysdale kannattaa ottaa seurantaan, sillä hän on draftin kovimpia puolustajalupauksia.

Myös Ruotsilla on edessään vahva draft, ja sen MM-joukkueesta löytyy pari todella kovan luokan lupausta, jotka ovat tämän kauden jälkeen varauskelpoisia.

Suurin katse on hyökkääjä Lucas Raymondissa, joka on pelannut tällä kaudella SHL:ssä Frölundassa. Huipputaitava laituri on takonut 16 SHL-ottelussa tehot 3+2. Hän on draftin suurin eurooppalaislupaus, ja nuorukainen taistelee jopa kakkosvarauksen paikasta.

Toinen kohuttu ruotsalainen on Alexander Holtz. Hyökkääjä on pelannut SHL:ssä Djurgården IF:ssä 21 ottelua tehoin 5+3=8. Myös Holtzin uskotaan olevan top 10 -varaus ensi kesänä.

Kisojen yksi seuratuimmista pelaajista tulee yllättäen Saksasta, sillä Tim Stutzlen potentiaali on todella korkealla. 17-vuotias saksalainen on pelannut upean kauden maan pääsarjassa DEL:ssä, jossa hän on takonut 25 ottelussa 23 tehopistettä. Stutzle on Saksan jääkiekkoilun seuraava supertähti, ja hänet varataan varmasti ensimmäisellä kierroksella. Saksan joukkueesta kannattaa seurata myös John-Jason Peterkaa, joka ei ole yhtä kova lupaus kuin Stutzle, mutta hänelläkin on mahdollisuus saada varaus ensimmäisellä kierroksella.

Kisojen seuratuin maalivahti lienee Venäjän Jaroslav Askarov, joka pelaa KHL:n farmisarjassa VHL:ssä. Vahvan kauden pelannut Askarov on 190-senttinen moderni maalivahti, jonka potentiaali on äärimmäisen korkealla. Askarovia pidetään varmana ykköskierroksen varauksena, ja se kertoo paljon tästä kaverista, sillä hyvätkin maalivahdit tippuvat usein ykköskierroksen ulkopuolelle.

11 Shares