10 Shares

Valioliigan ruuhkaviikot ovat käsillä ja pelejä taotaan tästä päivästä alkaen vuodenvaihteen yli tahdilla, joka saa herkemmän hengästymään. Mitä tämä tarkoittaa Fantasy Premier League – mielessä? (Kuva: TT)


Joulun molemmin puolin pelattavia Valioliigan ottelukierroksia värittävät tämänhetkisen kärkikolmikon kaksi keskinäistä kamppailua, joiden yhdistävänä tekijänä on Leicester City. Brendan Rodgersin miehistö kohtaa ensin lauantai-iltana klo 19.30 Suomen aikaa vieraissa Manchester Cityn ja tapaninpäivän tanssien iltaohjelmana on poikkeuksellisesti vasta klo 22 pelattava Leicester-Liverpool.

Oletusarvo on, että FPL-kansa lapioi Leicesterin miehiä vaihtoon erityisesti puolustajien osalta kuin entisajan höyrylaivan konehuoneessa hiiliä uuniin. Sen sijaan Manchester Unitedin ja Tottenham Hotspurin osalta otteluohjelma näyttää jossain määrin suosiollisemmalta.

United

United kohtaa pyhien aikana Watfordin vieraissa, Newcastlen kotona, Burnleyn vieraissa sekä uudenvuodenpäivänä uudella managerilla operoivan Arsenalin vieraissa. Koska Ole Gunnar Solskjaerin miehistö on ollut vahvimmillaan päästessään kontraamaan vastustajan pidettyä palloa, on mielenkiintoista nähdä kuinka vahvaa tulosta United saa tehtyä.

Varmaa kuitenkin on, että Marcus Rashfordin arvo nousee sikäli kun mies pysyy terveenä ja pelaa oletusarvoisesti esim. kolme neljästä ottelusta. Sen sijaan puolustuspään osalta pelaajien hankkiminen on riskipeliä, sillä United on pitänyt edellisissä seitsemässä ottelussaan vain yhden nollan.

Spurs

Toinen José Mourinhon joukkue, portugalilaisen tätä nykyä luotsaama Spurs on saanut rivakan alun taipaleelleen The Special Onen alaisuudessa. Sunnuntaina 22.12. vieraaksi saapuu yksi Lontoon suurista, Chelsea ja tapaninakin Spurs pelaa kotonaan kohdatessaan Brightonin. Vain kaksi päivää tämän jälkeen edessä on reissu Teemu Pukin luo Norwichiin ja uudenvuodenpäivänä kutsuu etelärannikko ja Southampton.

Rotaatio on tällä pelitahdilla välttämätön ja vaikka Spursin ryhmässä on useita tällä hetkellä koko pelin eniten sisään vaihdettuja pelaajia kuten Heun-Ming Son sekä Dele Alli, pesäeroa hakeva FPL-manageri saattaa kaapata ryhmäänsä kahdella edelliskierroksella osuneen Lucas Mouran. Harry Kanen kunnon löytyminen voi sekin olla vain ajan kysymys.

Tottenhamin puolustuspäässä Serge Aurier on nostanut profiiliaan voimakkaasti. Laitapakin arvo on nousussa ja vastikään pitkän jatkosopimuksen allekirjoittaneen Toby Alderweireldin rooli Mourinhon alaisuudessa on osoittautunut huipputärkeäksi. Jalalla hyvä toppari avaa peliä usein pitkillä palloilla linjan taakse, joten potentiaalisten nollapelien lisäksi tilille voi napsahtaa tätä menoa jokunen maalisyöttö lisääkin.

Muut

Manchester City pelaa pyhien neljästä ottelusta kolme kotonaan, eikä Etihadilla olla säästytty ilotulituksilta viime vuosina. Reisivammastaan toipuva Kun Agüero on jo palannut harjoituksiin, mutta Arsenalia vastaan klinikan pystyyn pistänyt Kevin de Bruyne on vakiotavaraa FPL-kokoonpanoissa. Pientä pesäeroa hakeva voi kokeilla viime aikoina vaihdosta tehoilleen Riyad Mahrezin hankkimista, sillä algerialainen on takonut pelaamissaan 678 minuutissa kelpo tehot 4+6 ja peliruuhkassa peliaikaa lienee luvassa.

Duncan Fergusonin alaisuudessa vahvasti avannut Everton on pelannut kahdella kärjellä ja Richarlison on takuuvarmasti toinen näistä. Fyysisestä pelityylistä selvästi nauttiva brassi on löytänyt maalijyvänsä ja voi olla harkitsemisen arvoinen etenkin ennen uudenvuodenpäivää ja vierailua Etihadille.

Kun tapaninpäivän ajelut on ajeltu, alkaa FPL-maailmassa Sheffield Unitedin pelaajien tyhjennysmyynti. Blades näet kohtaa vuodenvaihteen ympärillä ensin 29.12. Manchester Cityn vieraissa ja 2.1. edessä on matka Anfieldille Liverpoolin vieraaksi.

Liverpoolin osalta tilanne on peliruuhkan aikana se, että seurajoukkueiden MM-turnauksesta palatessaan sillä on maksimissaan kaksi tervettä keskuspuolustajaa, joten arvonnousua hakeva voi kokeilla Joe Gomezin nappaamista riveihinsä. Keskikentällä samaa voi hamuta viime aikoina pelirytmiin päässeen Naby Keitan osalta. Guinealainen on takonut kolmessa edellisessä ottelussaan kaikissa kilpailuissa tehot 3+1 ja voi saada enemmänkin peliaikaa lähiviikkoina.

10 Shares