8 Shares

Nuorien ja lupaavien pelaajien esiinmarssi ei ole mikään uusi asia Bundesliigassa. Kasvattajasarjaksikin välillä ivattu Saksan pääsarja tiedetään nuorten lupauksien hautomoksi. (Kuva: TT)

Bayern München saa sen sijaan jatkuvalla syötöllä rapaa niskaansa siitä, kuinka se ostaa muiden seurojen parhaat pelaajat ja voittaa sen ansiosta sarjan kausi toisensa perään. Vähemmälle huomiolle jää, että baijerilaisten nuorisoakatemia on yksi koko Euroopan parhaista.

Sepp Maierista Franz Beckerbaueriin ja Philipp Lahmista Thomas Mülleriin. Bayern Münchenin nuorisokoulu Säbener Strassen harjoituskeskuksessa on kehittänyt lukemattomia Bundesliiga-tähtiä, maailmanmestareita ja jopa Ballon d’Or voittajia.

Viimeisin parrasvaloihin hypännyt pelaaja on hollantilainen Joshua Zirkzee, joka on tullut viikon aikana tutuksi monelle futiksen ystävälle. Vuonna 2017 Saksaan saapunut hyökkääjä on pelannut nyt kaksi peliä FC Bayernin miesten joukkueessa, tehden kummassakin ottelussa voittomaalit – ja vieläpä ensikosketuksellaan! 

Mutta mikä mies on tämä hurja hollantilaisnuorukainen? Pelimies.com otti selvää.

Hän oli try-outilla englantilaisseura Evertonissa

Nuori hyökkääjä on Bayern Münchenin uusin kultakimpale, mutta Hollannin nuorten maajoukkueen vakiokasvo olisi hyvinkin saattanut nousta esiin myös Merseysidella, Liverpoolissa. Ennen Etelä-Saksaan siirtymistään hän oli Valioliigaseura Evertonin testissä ollessaan vasta 16-vuotias. Hän oli silloisen managerin Ronald Koemanin korkealle arvostama. Lopulta Feyenoordista lähdettyään Zirkzee päätti kuitenkin valita Bayern Münchenin Luoteis-Englannin sijaan.

Debyyttipelien mies

Zirkzee painoi kaikkien yllätykseksi maalin ensimmäisellä kosketuksellaan Bundesliigassa Schwarzwald Stadionilla Freiburgin vieraana, mutta kyseessä ei ollut nuorukaisen ensimmäinen kerta, kun hän osuu debyytissään.

Liityttyään Bayern Münchenin alle 23-vuotiaiden joukkueeseen ensimmäistä kertaa, Zirkzee tykitti hattutempun. Päivää myöhemmin hän osui myös Bayernin alle 19-vuotiaiden ryhmässä.

Viides hollantilainen maalintekijä Bayern Münchenissä

Kaikki tietävät müncheniläisten kovimman hollantilaisen maalipyssyn, mutta Arjen Robbenin lisäksi Bayernilla on ollut muitakin ”lentäviä hollantilaisia” riveissään. Robben paukutti loisteliaalla Bayern-urallaan ennätykselliset 143 maalia, mutta myös Roy Makaay teki yli 100 maalia müncheniläisille. Mark van Bommelin ja Jan Woutersin jälkeen Joshua Zirkzee on viides hollantilainen Saksan suurimmassa seurassa.

Ei tyypillinen hyökkääjä

Olisi helppoa kuvitela Joshua Zirkzee pieneksi ja väkkäräksi hyökkääjäksi, joka aiheuttaa ongelmia vain koska on nopeampi kuin muut. Totuus on kuitenkin se, että Zirkzee on nopeampi kuin suurin osa ikäluokkansa pelaajista, mutta 18-vuotias on myös raamikas pelaaja. 193 senttinen kolossi kirmaa tiukassa vartalonmyötäisessä ihossaan väkevästi vastustajistaan irti kerta toisensa jälkeen.

Vasenjalkainen pelaaja taitaa myös erikoistilanteiden salat ja on paukutellut osumia vapaapotkuista niin seura- kuin maajoukkueissakin.

Bayern Münchenin kolmanneksi nuorien maalintekijä Bundesliigassa

Bayern Münchenin 119 vuotisen historian aikana vain kaksi pelaajaa on osunut Bundesliigassa maalipuiden väliin nuoremmalla iällä kuin Joshua Zirkzee. Freiburg-matsissa syntynyt ensiosuma näki päivänvalom Zirkzeen ollessa 18 ja 210 päivää. Vastaavaan ei ole yltänyt edes sellaiset legendat kuin Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge ja Bastian Schweinsteiger.

Vain Alphonso Davies (18 vuotta ja 135 päivää) ja Roque Santa Cruz (18 vuotta ja 12 päivää) ovat tehneet maalin Zirkzeetä nuorempina.

8 Shares