10 Shares

Kulttivalmentajan mestaruusjuhlat venähtivät ”hieman”. (Kuva: TT)

Borussia Dortmund voitti kaudella 2010-11 mestaruuden kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Seurahistorian seitsemännestä mestaruudesta otettiinkin ilo irti. Varsinkin Jürgen Kloppin juhlat sai erikoisen päätöksen. 

– Olin todella humalassa, mikä voi näkyä muutamissa haastatteluissa. Enkä muista paljoakaan mitään järkevää, Klopp paljasti Amazon Primen dokumentissä The Sportsmanin mukaan.

– En ole varma olenko kertonut tätä kenellekään. Heräsin oikeasti rekasta varikolta. Aivan yksinäni. Muistan sen, mutta minulla ei ole hajuakaan tunneista sitä ennen.

Hatarista muistikuvista huolimatta juhlien jälkeisen aamun tapahtumat ovat nyt selvillä. 

– Heräsin, kiipesin pois rekasta ja löysin itseni isosta tehdashallista. Kävelin sitten pihan poikki ja näin siluetin miehestä. Niinpä vihelsin, koska osaan viheltää kovaa ja huomasin siluetin hidastavan vähän. Odotin ja näin Aki Watzken (Hans-Joachim Watzke, Dortmundin toimitusjohtaja). Joten Aki ja minä olimme ainoat ihmiset tällä isolla pihalla.

– Jurgen oli lopussa. Hän juhli aina kaikista kovimpaa, Watzke lisäsi.

Watzke ja Klopp päättivät hankkia apostolin kyydin. Se ei ollut helppoa, mutta käveltyään kymmenisen minuuttia auto ohitti heidät.

– Aki pysäytti vanhan Mercedeksen tielle. Se oli turkkilainen kaveri farmariautossa. Ja Aki sanoi: ”vie meidät italialaiseen”. ”En vie teitä sinne”. Niinpä Aki kurkotti taskuunsa, löysi 200 euroa ja sanoi ”sinä viet”. Hän näki rahat ja vastasi ok.

– Aki istui edessä, minä takana. Pääni osui oveen jatkuvasti, olin vähän väsynyt. Ja kuulin jatkuvasti ”kot, kot, kot”. Mitä tapahtuu? Luulin kuvittelevani sen. Mutta en kuvitellut: takakontti oli täynnä kanoja”

Dortmund voitti mestaruuden myös seuraavana vuonna, mutta tuolloin juhlinta sujui astetta rauhallisemmin. Klopp on päässyt juhlimaan monissa muissakin mestaruuskarkeloissa myöhemmin, mutta otsikoihin asti hän ei ole päässyt – ainakaan vielä.

10 Shares