5 Shares

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ottelu, jossa kohtaavat edellisen sarjakauden mestari ja cup-voittaja pelataan jokaisessa isossa Euroopan maassa. Englannissa ottelu tunnetaan Community Shieldinä, Espanjassa Supercopana. Artikkelin kansikuva: tt

Raha-ahne Espanjan Palloliitto shokeerasi kaikki paikalliset jalkapallokannattajat tiedoittamalla, että Supercopan voittaja ratkaistaan seuraavan kolmen vuoden aikana Saudi-Arabiassa. Yksittäisen ottelun sijaan Supercopa muuttui turnaukseksi, jossa kohtaavat edellisen kauden neljä parasta joukkuetta.

Espanjan Palloliitto yritti selitellä Saudi-Arabiaan menemistä ties minkälaisilla meriselityksillä, mutta jokainen kyllä tietää päätöksen todelliset syyt. Tarkkaa summaa ei ole virallisesti julkaistu, mutta huhujen mukaan Espanjan jalkapalloliitto nettoaa yli 40 miljoonaa euroa kaudessa Saudi-Arabialta ottelun järjestämisoikeusmaksuista.

Raha ei tee autuaaksi eikä sillä voi korvata Saudi-Arabiaan matkaamisen tuomia pr-haittoja. Pelaajien negatiivisten mielipiteiden lisäksi Espanjan valtiokanava RTVE ilmoitti haluttomuutensa televisioida ottelu kanavillaan Saudi-Arabian kyseenalaisen ihmisoikeustilanteen vuoksi.

Uusi turnausformaatti ei tunnu kiinnostavan myöskään joukkueiden kannattajia. Vaikka Espanjan jalkapalloliitto neuvotteli paikallisten matkatoimistojen kanssa pakettimatkoja Saudi-Arabiaan, maksaa finaaliturnauksen näkeminen silti yli 1000 euroa, mikä on valtaisan iso summa keskimääräiselle espanjalaiselle jalkapallokannattajille.

Yli 6000 kilometrin kalliin lentomatkan vuoksi turnaukseen osallistuvilla seuroilla, Barcelonalla, Atletico Madridilla, Real Madridilla ja Valencialla on ollut suuria vaikeuksia oman lippukiintiönsä täyttämisellä. Juuri tulleen tiedon mukaan seurat ovat myyneet yhteensä vain hieman yli tuhat lippua, joten keskiviikkona ja torstaina pelattavissa välierissä katsomoista ei paljon joukkueiden aitoja kannattajia löydy.

Moni espanjalainen kokee turnauksen kuvastan kaikkia modernin jalkapallon ongelmia, joten myös katsojamäärät televisiossa uhkaavat jäädä edellisiä vuosia pienemmäksi. Espanjan jalkapalloliitto ei ole julkisesti katunut päätöstään, mutta suuren mediapaineen jälkeen on mielenkiintoista nähdä, miten ja missä Supercopa ensi vuonna tullaan pelaamaan.

5 Shares