12 Shares

Jadon Sanchosta luopuminen oli paha virhe Cityltä. (Kuva: TT)

Manchester City hankki huippulupaavan 14-vuotiaan Sanchon riveihinsä 66 000 punnalla. Siirrossa oli peliesitysten mukaan pieniä bonuksia, mutta korkeimmillaan summa saattoi nousta puoleen miljoonaa. 

Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuten elokuvissa. Maaliskuussa 2015 seuraan siirtynyt Sancho ajautui Manchesterissa umpikujaan ja näyttöpaikat olivat vähissä. Pian hän alkoikin tähyillä siirtoa eteenpäin.

Englannin nuorten maajoukkueiden vakiokasvo saikin haluamansa siirron elokuussa 2017, kun hän siirtyi vajaalla kymmenellä miljoonalla eurolla Borussia Dortmundiin.

Dortmund on tunnetusti nuorille pelaajille erinomainen paikka kehittyä. Näin tälläkin kertaa: Sancho pääsi välittömästi ykkösjoukkueen mukaan. Avauskaudella vastuuta tuli maltillisesti, mutta pelaaja oli tyytyväinen ja sorvasi pian jatkosopimuksen seuraan.

Se kannatti. Sancho on noussut raketin lailla joukkueen avainpelaajien joukkoon ja kaudella 2018-19 Bundesliiga-pelejä kertyi jo 34 kappaletta.

Kuluvalla kaudella jälki on ollut hurjaa: 15 pelaamassaan Bundesliiga-ottelussa englantilainen on viimeistellyt yhdeksän osumaa ja antanut yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä.

CIES Football Obesrvatoryn tuoreen tutkimuksen mukaan Sanchon arvo onkin tällä hetkellä hieman vajaat 170 miljoonaa euroa.

Kertauksena: City luopui pelaajasta reilut kaksi vuotta sitten vajaalla kymmenellä miljoonalla eurolla.

Vaikka Cityllä ei olekaan pikkurahasta puutetta, niin tämä varmasti kirpaisee Manchesterissa. 

12 Shares