10 Shares

Siirtospekulaatiot vellovat hurjina ympäri Eurooppaa, kun monet joukkueet etsivät vahvistuksia riveihinsä parantaakseen kilpailukykyään kevään korvalla. Useita siirtoja on jo nähty, mutta tahti kiihtynee tutusti kuunvaihteen lähestyessä. Kokosimme tähän artikkeliin muutamia hauskoja sattumuksia siirtorintamalta vuosien varrelta. (Kuva: TT)

Zinedine Zidane ei ollut riittävän hyvä Blackburnille

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin englantilainen Blackburn Rovers ei huolinut ranskalaistähti Zinedine Zidanea riveihinsä, koska heillä oli jo Tim Sherwood. Kyllä, tämä oli perustelu! Entinen omistaja Jack Walter oli toden totta mainnnut, ettei seuralla olisi käyttöä Bordeauxin riveissä loistaneelle nuorelle tähdelle, epäillen pelaajan kykyä pärjätä Valioliigassa. No, ”Zizou” siirtyi pian tämän jälkeen Juventukseen ja loppu onkin sitten huikeaa jalkapallohistoriaa.

Ehkä menestyspiikki oli sokaissut lancashirelaisseuran, sillä Blackburn oli yltänyt kaudella 1994-1995 Valioliigan mestariksi. Voimme kuitenkin vain kuvitella mitä olisikaan voinut tapahtua, mikäli Zidane olisikin kelvannut nykyään Championshipiä tahkoavalle Blackburnille.

Kun Robinho sekoitti Manchester Cityn ja Chelsean toisiinsa

Syksyllä 2008 brasilialainen Robinho siirtyi kohukaupassa Real Madridista uusrikkaaseen Manchester Cityyn. Ennen siirron toteutumista Englannissa huhuttiin Robinhon siirtymisestä Chelseaan niin vahvasti, että lontoolaiseura ehti painaa hänen nimellään varustettuja pelipaitoja. Hyökkääjä itse halusi jopa siirtyä Chelsean rivehin, mutta uusrikas Manchester City iski 43 miljoonaa euroa pöytään ja brassi päätyi lopulta Luoteis-Englantiin.

Robinhon ajatukset olivat kuitenkin jossain aivan muualla ja hän lipsautti heti tuoreeltaan eräässä haastattelussa melkoisen sammakon:

“Viimeisenä päivänä Chelsea teki hienon tarjouksen ja hyväksyin sen” Kun toimittaja oli heittänyt vastapalloon, että ”tarkoitat varmaankin Manchesteria?”, joutui Robinho korjaamaan häkeltyneenä ”Niin, kyllä..Manchesteria. Sori.”

Aika Cityssä oli kuitenkin takkuista ja mies vaihtoikin puolentoista vuoden jälkeen Santosin kautta AC Milaniin.

Zlatan Ibrahimovic antoi pakit Arsenalille

”Zlatan ei tee koe-esiintymisiä”.

Tuo lause lähti lentoon sen jälkeen, kun Arsene Wenger oli tarjonnut 16-vuotiaalle Zlatan Ibrahimovicille mahdollisuutta tulla näytille Arsenaliin. Wenger halusi nähdä omin silmin kuinka hyvä ruotsalainen oikeasti olisi. Oman arvonsa jo tuolloin tuntenut ”Ibra” ei lämmennyt ajatukselle vaan dumppasi tylysti englantilaisseuran tarjouksen ja siirtyi Hollantiin Ajaxin riveihin, jossa hän teki läpimurtonsa huipulle.

Sittemmin Zlatan on voittanut pokaaleja Ajaxin lisäksi Inter Milanin, AC Milanin, Juventuksen, Barcelonan, PSG:n ja Manchester Unitedin riveissä, joten jälkiviisaana on helppo hihitellä Wengerin tehneen karmean virhearvioinnin ruotsalaistaiteilijan suhteen.

Diego Maradonasta meinasi tulla Sheffield Unitedin pelaaja

Hullunkurista on myös se, että yksi kaikkien aikojen pelimiehistä, Diego Maradona oli lähellä liittyä Sheffield Unitedin riveihin. Sheffieldiläisten valmentaja oli tarkkailemassa 17-vuotiasta Maradonaa Argentiinassa ja vaikuttui näkemästään niin, että tarjosi nuorelle talentille oitis 200 000 punnan arvoista kontrahtia.

Maradonan silloinen seura Argentinos Juniors halusi kuitenkin enemmän rahaa, jonka vuoksi siirto kariutui. ”Blades” päätti hankkia sen sijaan toisen argentiinalaisen, Alejandro Sabellan riveihinsä, joka pelasi kaksi vuotta Bramall Lanella. Menestystä Sabellan kanssa ei tullut, mutta argentiinalainen nousi parrasvaloihin kypsemmällä iällä, kun hänen valmentamansa Argentiinan maajoukkue ylsi MM-finaaliin vuonna 2014. 

Pari vuotta Sheffield Unitedin kosiskelujen jälkeen Maradona puolestaan siirtyi Barcelonaan viiden miljoonan punnan maailmanennätyssummalla ja sementoi itsensä myöhemmin yhdeksi maailman parhaimmista pelaajista ikinä.

Emmanuel Petit teki sopimuksen Arsenaliin, vaikka oli alunperin matkalla Tottenhamiin

Kuvittele tilanne, että olet juuri aikeissa tehdä uuden pelaajan kanssa sopimuksen, kun tämä käykin yhtäkkiä tapaamassa paikallisvastustajan manageria, tehden lopulta diilin heidän kanssaan. Ja kuvittele, että joutuisit vielä kaiken lisäksi maksamaan kyseisestä tapaamisesta koituneen taksimatkan vihollisleiriin!

Juuri tällä tavalla kävi Emmanuel Petitin kanssa vuonna 1997, hänen saapuessaan Lontooseen ja Tottenhamiin. Mutta neuvoteltuaan ensin Spursin nokkamiehen Alan Sugarin ja manageri Gerry Francisin kanssa, hän jatkoikin matkaansa Arsene Wengerin luokse. Ranskalaisluotsi sai puhuttua maanmiehensä ympäri ja Petit pyörsi yksipuolisella päätöksellä sopimusaikeensa Spursin kanssa, päästäkseen paikalliskilpailija Arsenaliin.

Hauskinta tässä kaikessa on vieläpä se, että Tottenhamille lankesi lasku taksimatkasta Wengerin luokse. Petitin kannalta siirto oli menestyksekäs, sillä Tykkimiehet voittivat sekä Valioliigan että FA Cupin keväällä 1998 ja myöhemmin samana kesänä Petit pelasi isossa roolissa MM-kultaa voittaneessa Ranskan joukkueessa.

10 Shares