5 Shares

Myöhään sunnuntai-iltana pelatussa NFL-kauden divisional-kierroksen pudotuspelissä Kansas City Chiefsin ja Houston Texansin välillä nähtiin, miksi urheilua pidetään draaman kuninkaana. Ottelu toi molemmille joukkueille huikeita onnistumisia, mutta myös karvaita pettymyksiä, sekä kirsikkana kakun päälle uusia NFL:n pudotuspelien ennätyksiä. (Kansikuva: TT)

Itse ottelun kulku oli hyvinkin selkeä. Ensimmäisen vetovuoron sai Texans, joka kuroi komean 24 pisteen kaulan toisen neljänneksen alkupuolella. Vasta tässä vaiheessa kotijoukkue Chiefs heräsi ja onnistui nappaamaan itselleen 28–24-puoliaikajohdon kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti. Toisella puoliajalla Chiefs piti Texansin takanaan ja lopulta ottelu kirjattiin kotijoukkueen eduksi lukemin 51–31. Tuloksen myötä Chiefs isännöi tulevana viikonloppuna oman ottelunsa voittanutta Tennessee Titansia AFC-konferenssin finaalissa, josta voittaja suuntaa helmikuun alussa pelattavaan Super Bowliin.

Huikeat ennätykset siivittivät Chiefsin voittoon

Texansin johtaessa varman tuntuisesti 24–0, täpötäysi katsomo vaipui hiljaisuuteen ja Chiefsin maskotti hakkasi TV-kuvissa päätään seinään. Vain hetkeä myöhemmin alkoi tapahtua ja voiton lisäksi katsojat saivat todistaa komeita joukkue- ja pelaajaennätyksiä.

Chiefsin Travis Kelcestä tuli NFL-pudotuspelien ensimmäinen pelaaja, joka on yhden neljänneksen aikana onnistunut kolmesti kiinniottamaan pallon TD:n arvoisesti. (Kuva: TT)

Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomesilla oli huippuilta, kun mies heitti yli 300 jaardia (321), juoksi yli 50 jaardia (53) sekä heitti 5 TD:tä. Tähän kokonaisuuteen ei ole kukaan pystynyt 70 vuoteen. Samaan aikaan kaksikosta Travis Kelce–Damien Williams tuli pudotuspelihistorian toinen duo, joka on yltänyt ottelussa 3 TD:hen per mies, yhteensä siis he saivat kasaan 6 TD:tä. Kelcen onnistuminen rikkoi lisäksi ennätyksen, sillä koskaan ennen yksikään pelaaja ei ole kiinniottanut kolmea TD:tä yhden neljänneksen aikana, johon Kelce siis sunnuntaina kykeni.

Joukkuetasolla Chiefsin nousu yltää NFL-historian komeimpien takaa-ajojen listalla sijalle 4. 24 pisteen takaa rinnalle ja ohi kiilannut Chiefs jäi vielä Patriotsin kolmen vuoden Super Bowl -nousun (25 pistettä), Coltsin kauden 2013 28 pisteen kirin sekä kaudella 1992 nähdyn Billsin 32 pisteen takaa lähteneen jatkoaikavoiton taakse.

Ottelun lopputulokseksi jäänyt 51–31 ei myöskään riittänyt aivan kärkeen pisterikkaimpien pudotuspeliotteluiden listalla. Siellä kärkeä pitää Green Bay Packersin ja Arizona Cardinalsin kauden 2009 ottelu, jossa pisteitä karttui kokonaiset 96 (51–45). Tuloksena oli neljäs sija 82 pisteellä tällä listalla. Sen sijaan puoliaikatuloksen osalta ottelu kirjattiin NFL:n pudotuspelihistorian sijalle 1. Aiempi ennätys 10 vuoden takaa (49 pistettä) ylittyi kolmella pisteellä.

Pudotuspelit jatkuvat viikonloppuna

NFL-kausi on kolmea ottelua vaille valmis. Ensi viikonloppuna molempien konferenssien mestaruusotteluissa ratkaistaan Super Bowlin ottelupari.