49 Shares

Kolmatta kauttaan Pohjois-Amerikassa kiekkoileva Sami Niku on herättänyt paljon huomiota komealla hiustyylillään. (Kuva: TT)

Niku ei ole kuitenkaan ainoa suomalaiskiekkoilija, joka on herättänyt huomiota tukallaan. Tässä viisi parasta kotimaista tukkajumalaa kiekkokaukaloista.

5. Roope Hintz

Roope Hintz elokuussa Liigan alumnitapahtumassa. (Kuva: AOP)

On aina hienoa nähdä, kun nuoremman polven edustajatkin luottavat pidempään hiusmalliin. Sosiaalisen median preesensinsä myötä äärimmäisen tarkasti ulkonäöstään huolta pitävä Roope Hintz kuuluu tähän kategoriaan. 23-vuotias Dallas Starsin peluri on luottanut pidempään takatukkaan läpi uransa.

4. Juhamatti Aaltonen

Juhamatti Aaltonen Magnitogorskin paidassa 2011. (Kuva: AOP)

Juhamatti Aaltosen hiustyyli on elänyt käytännössä läpi miehen uran. Usein Kärppien kasvatin kypärän alta on kuitenkin pilkottanut varsin hieno takatukka. Villeimmilään Aaltosen hiustyyli oli 2010-luvun taitteessa, kun taas nykyään hän luottaa hiukan hillitympään, mutta silti huomattavasti keskiarvoa tyylikkäämpään malliin.

3. Olli Jokinen

Päällikkö Jokinen syyskuussa 2014. (Kuva: TT)

NHL-uransa jo kaudella 1997-98 avannut Olli Jokinen vaikutti vetävän läpi uransa kaljulla. Hän kuitenkin repäisi ”vanhoilla päivillään”, kun Jokinen kasvatti poikkeuksellisen komean letin 2010-luvulla. Kenties KalPan kasvatti haki uralleen uusia tuulia useiden seurasiirtojen myötä.

2. Sami Niku

Sami Nikun tukka alkaa olla jo kunnioitettavan pituinen. (Kuva: AOP)

Sami Niku on toistaiseksi saanut varmaan isommat otsikot hiuksistaan kuin otteistaan kaukalossa, vaikka puolustaja onkin pelannut hyvin. Nikulla on ollut aina erityisen pitkä hiusmalli, mutta nyt nuorukaisella on täysin poikkeuksellisen hieno tukka, joka varmasti jää huomaamatta katsomoiden puolella. 

1. Marko Kiprusoff

Marko Kiprusoff vuonna 2000 Klotenin paidassa. (Kuva: AOP)

Vaikka Nikun tukka komea onkin, niin ei piikkipaikalla voi olla kukaan muu kuin Marko Kiprusoff. 2008-09 viimeisen Liiga-kautensa pelannut puolustaja rokkasi läpi uransa komealla takatukalla ja on varmasti monen tämän päivän kiekkoilija esikuva – ainakin hiusten suhteen.

Erityismaininta: Jaromir Jagr

Jaromir Jagr helmikuussa 2018. (Kuva: TT)

Jääkiekkoilijoiden hiuksista ei voi kirjoittaa ilman mainintaa Jaromir Jagrista. Tshekkilegenda on täysin edelläkävijä hiusten suhteen ja luottanut samantyyliseen tukkaan läpi uransa lyhyitä poikkeuksia huolimatta.

49 Shares