0 Shares

Kovasti odotetun Veikkausliigakauden 2020 otteluohjelma on nyt julkaistu. Kausi alkaa huhtikuun 11. ja jalkapallon uusi Suomen mestari on selvillä marraskuun ensimmäisenä päivänä. (Kansikuva: tt)

Itse sarjajärjestelmä pysyy viime kaudelta tuttuna. Kauden aluksi pelataan runkosarja, jossa Veikkausliigassa pelaavat 12 seuraa kohtaavat kahdesti toisensa. Runkosarjan jälkeen kuusi parasta joukkueesta mittelevät paremmuudestaan ylemmässä loppusarjassa, kun taas sarjapaikkojen ja putoamisen kohtalo ratkaistaan runkosarjan kuudesta huonoimmasta joukkueesta koostuvassa alemmassa loppusarjassa.

Veikkausliigassa on edessä poikkeukselliset ajat, sillä Huuhkajat pelaavat historiansa ensimmäistä kertaa miesten EM-lopputurnauksessa. Lopputurnauspaikasta johtuen Veikkausliigaa ei pelata Huuhkajien alkulohko-otteluiden kanssa samaan aikaan.

Otteluohjelma aiheutti tänäkin vuonna paljon kritiikkiä. Suurin häviäjä oli TPS, joka pelaa koko kauden aikana vain kaksi kotipeliä viikonloppuina, vaikka seura itse oli toivonut pääkotipelipäiväkseen perjantaita. Myös HIFK kritisoi julkaistua otteluohjelmaa julkisesti, sillä se kohtaa kauden ensimmäisessä Stadin Derbyssä HJK:n sen kotipäädyn ollessa suljettuna. 1500 katsojan menetys tuntuu kovasti lompakossa, sillä HIFK:n puheenjohtajan Christoffer Perretin mukaan seura menettää pienempään katsojakapasiteettiin yli 50 000 euroa.

TPS:n ja Hakan liiganousujen myötä Veikkausliigassa nähdään taas iso määrä kiihkeitä paikallisotteluita. Kauden ensimmäinen Stadin derby pelataan jo liigan kolmannella kierroksella, torstaina 23 huhtikuuta. Vain kaksi päivää myöhemmin mitellään Pirkanmaan herruudesta Ilveksen ja Hakan välillä. Aurajoen herruudesta kamppaillaan helatorstaita edeltävänä keskiviikkona 20.5. Jostain kumman syystä Veikkausliiga on laittanut kauden toiset Turun ja Helsingin derbyt saman päivän samalle kellonajalle, joten 10. elokuuta kotimaan jalkapallon ystävillä on edessään vaikea valinta kahden kiihkeän ja perinteisen suurottelun väliltä.

Veikkausliigan otteluohjelmaa on viime vuosina kritisoitu epäloogisuudesta, sillä otteluita pelataan käytännössä jokaisena viikonpäivänä ilman sen suurempaa logiikkaa. Tänä vuonna yleisin pelipäivä on lauantai, mutta ottelut jakaantuvat melko tasaisesti viikon jokaiselle päivälle. Veikkausliigaseurat ja kannattajat ovat jo pitkään toivoneet vakiopelipäiviä, mutta ainakaan tänä vuonna tuttua ja turvallista systeemiä ei saatu muutettua toiveiden suuntaiseksi.

0 Shares