13 Shares

Legendaarinen Nicklas Bendtner sai torstaina mittariin 32 vuotta.

Tanskalainen nousi nopeasti futiskansan huulille. Hyökkääjä pelasi Arsenalissa yhtämittaisesti vuodet 2007-11 ja aiheutti paljon erinäisiä pieniä kohuja muun muassa tuuletuksillaan sekä sosiaalisen median kuvillaan.

Bendtner muistetaan erityisesti hänen ensimmäisestä maalistaan Valioliigassa. Tanskalainen vaihdettiin kentälle derbyssä Tottenhamia vastaan ja hyökkääjä ehti olla mukana vain kuusi sekuntia, kunnes hän viimeisteli ensimmäisellä kosketuksellaan ottelun voittomaalin.

Räjähtävästä alusta huolimatta tie Tykkimiehissä oli tukossa ja Bendtner kävi kaikkien yllätykseksi esimerkiksi Juventuksessa lainalla kaudella 2012-13. Yhtään maalia Lordi ei onnistunut Juventukselle viimeistelemään, mutta taskuun jäi silti Serie A:n mestaruus.

Bendtnerin vastuu Arsenalissa jäi vähiin, joten vauhdikas pelaaja nosti kytkintä ja siirtyi Wolfsburgiin, mutta tulos oli edelleen hyökkääjälle laihaa: kahden kauden aikana pelatut 31 sarjaottelua tuottivat vain kolme maalia.

Niinpä tanskalainen päätyi Championshipin kautta Rosenborgiin, jossa onnistumisia alkoi tulla. Avauskausi Norjassa vuonna 2017 tuotti 19 täysosumaa 29 ottelussa.

Ruuti kuitenkin kastui nopeasti ja pitkän hiljaisemman jakson jälkeen Bendtner siirtyi viime syyskuun alussa FC Kööpenhaminaan, jossa ei ole kuitenkaan syntynyt vielä sarjamaaleja.

Vuonna 2018 edellisen maaottelunsa pelannut hyökkääjä on sen sijaan ollut Tanskan paidassa jopa hämmentävän tehokas. 81 ottelussa saldona on 30 täysosumaa, jonka myötä hän on Tanskan kaikkien aikojen kahdeksanneksi paras maalintekijä.

Mielenkiintoista nähdä, mihin Lordin tie vielä vie. Alku Tanskassa ei ole ollut erityisen mairitteleva, joten kaikista kirkkaimmat valot lienee jo nähty. Ties vaikka Bendtnerin otteista saataisiin joskus nauttia vielä Veikkausliigassakin.

13 Shares