25 Shares

Armeijan erikoisjoukot lumitöissä Castellónissa, Quique-taka ja Buffalo. Niistä on kaljupääkotkan reportaasi tehty. (Kuva: TT)

Myrskyn jälkeen

Ei, väliotsikko ei viittaa nyt (vielä) Barcelonaan eikä (vielä) Real Madridiinkaan, vaan Castellónin maakuntaan sekä myös pohjoisempaan osaan Espanjaa iskeneeseen Gloria-myrskyyn, joka on nostanut ajoittain hälytystilan oranssille tasolle.

Yhtä kaikki, ihmisiä on kehotettu pysymään mm. Alicantessa sisätiloissa ja 50 kilometrin päässä Valenciasta on satanut lunta niin, että palokunta ja armeija painavat hommia laikka punaisena. Itse kävin vesisateessa tunnin lenkillä ja nyt aion syödä 10 ropposellista mämmiä, syödä kokonaisen ilmakuivatun kinkun ja lykkiä tasatyöntöä Barcelonaan asti. Palatakseni todellisuuteen, toivottavasti myrsky ei luonut henkilö- tai eläinvahinkoja.

Quique-taka

Quique Setiénin ensimmäinen ottelu FC Barcelonan managerina oli pitkään hieman tuskaisenkin oloinen kamppailu erittäin organisoidusti puolustanutta Granadaa vastaan. Taktisesti Barcan pelaaminen oli silti erittäin mielenkiintoista rakenteeltaan.

Pelinrakenteluvaiheessa Barcan alakerta oli kolmen linja, jossa pelasivat Sergi Roberto, Piqué sekä Umtiti. Jordi Alba sekä teinisensaatio Ansu Fati saivat vapauden edetä laidoilta jopa niin korkealle, että muoto oli joko 3-5-2 jossa Alba ja Fati olivat keskikentän trioa Vidal-Busquets-Rakitic korkeammalla.

Barcelonan pelatessa ilman loukkaantunutta Luis Suárezia tämä salli sekä Messin että Griezmannin hyvinkin vapaan operoinnin kentän keskustassa, minkä voisi hyvinkin kuvitella sopivan molempien vahvuuksiin. Itse asiassa Griezmannin kannalta kyseinen pelitapa voi hyvinkin olla se avain, jolla miehen potentiaali lopulta aukeaa myös Blaugranan riveissä.

Granada ei kenties ollut uhkaavin mittari vastaiskujen suhteen, mutta vastustajan saadessa pallon neljä miestä muodosti keskustassa prässin ensimmäisen ja toisen vaiheen, eli pyrkivät kääntämään pelin viimeistään toisen prässin alta annetun syötön jälkeen ylöspäin. Toisaalta Setiénin pelikirjassa kiire ei ole ensimmäinen elementti, vaan syöttöjä annetaan paljon myös sivulle ja taakse tilan voittamiseksi.

Mestalla

Lauantaihin mennessä sään pitäisi rauhoittua myös Espanjan itäosissa ja näyttäisi siltä, että Barcan vierailu Mestallalle Valencian vieraaksi saadaan pelata pilvisessä, mutta kelvollisessa säässä. Kyseessä on ensivierailuni tuolle hulppean näköiselle stadionille.

Harmia tuottaa isäntien Dani Parejon edellisessä ottelussa saama punainen kortti, jonka johdosta keskikentän maestro on pelikiellossa. Olisin todella halunnut nähdä, kuinka tuo älykäs ja taitava pelin moottori reagoi Barcan pelitapaan.

Mielenkiintoista tulee olemaan myös nähdä, saako Granadaa vastaan sisään tullut Rique Puig vastuuta. Sitä odotellessa voidaan katsoa, kuinka lähelle espanjalaismedia osuu spekulaatioissaan. Huhuissa on pyörinyt kymmenkunta kärkimiestä, mutta vakavimmin esillä ovat nyt Pierre-Emerick Aubameyang sekä itse Buffalo eli Alberto Morelos! Töölön stadionilta Camp Noulle kahdessa ja puolessa vuodessa, saa suorittaa.

25 Shares