0 Shares

NHL All-Star -tähdistötapahtuma käydään tänä viikonloppuna. (Kuva: TT)

Varsinaiset tähdistöottelut pelataan lauantaina, mutta show lyödään käyntiin jo perjantaina paikallista aikaa, jolloin luvassa on taito-osio.

Tänäkin vuonna paremmuutta ratkotaan kuudessa eri lajissa, joista neljä oli mukana myös viime vuoden tapahtumassa. Tänä vuonna St. Louisissa on mukana myös kaksi upouutta lajia.

Näissä lajeissa kilpaillaan perjantain taito-osiossa:

Luistelukilpailu:

Luistelukilpailu on perinteisesti yksi koko tapahtuman seuratuimmista asioista. Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid on ollut jo pitkään sarjan nopein, ja hän onkin koko kilpailun suurin ennakkosuosikki. Viime vuonna McDavid kiersi kaukalon aikaan 13,378, joka oli noin kolme sekunnin kymmenystä parempi kuin toiseksi tulleen Buffalo Sabresin Jack Eichelin aika. Myös Eichel on mukana tämän vuoden kisassa.

Torjuntaputkikilpailu:

Tässä lajissa testataan maalivahtien taitoa. Ja etenkin sitä, kuinka hyvin he ottavat kiinni rangaistuslaukauksia. Jokainen veskari kohtaa vähintään yhdeksän laukojaa ja se, joka on pystynyt esittämään eniten peräkkäisiä torjuntoja, voittaa kisan. Viime vuonna osion vei New York Rangersin Henrik Lundqvist, joka torjui 12 rankkaria putkeen. Ruotsalaisikoni ei ole tänä vuonna mukana tapahtumassa, joten valta vaihtuu. Ainakin Washington Capitalsin Braden Holtby ja St. Louis Bluesin Jordan Binnington lienevät vahvoja voittajasuosikkeja.

Tarkkuusammuntakilpailu:

Eli pelaajat laukovat ringetteviivan kohdalta maalin nurkkiin asetettuja kohteita. Pelaaja, joka osuu nopeiten jokaiseen kohteeseen, voittaa kisan. Viime vuonna kisan vei Boston Bruinsin David Pastrnak, joka sai osuman jokaiseen kohteeseen reilussa 11 sekunnissa. NHL:n maalipörssin kärkinimi ei ole tänä vuonna tässä kisassa mukana, joten valta tulee vaihtumaan.

Kovin laukaus -kilpailu:

Tämä on luistelukilpailun ohella se mielenkiintoisin osio. Kellä on NHL:n kovin lyöntilaukaus? Tämä skaba antaa osviittaa siihen kysymykseen. Viime vuonna tutkaan isoimmat lukemat löi Washington Capitalsin John Carlson, jonka kovin laukaus oli noin 165 kilometriä tunnissa. NHL:n puolustajien pistepörssiä johtava Carlson on myös tänä vuonna voittajasuosikki. Montreal Canadiensin Shea Weber antaa varmasti kovan vastuksen.

Syöttötarkkuuskilpailu:

Tämä on tapahtuman toinen uusi kilpailu, joskin vastaavanlaisia skaboja on nähty aiemminkin. Pelaajat yrittävät osua maalin takaa eri kohteisiin, jotka ovat sijoitettu jäälle sinne sun tänne. Eri kohteista saa eri määrän pisteitä. Mitä haastavampi kohde, sitä enemmän pisteitä on luvassa. Chicago Blackhawksin Patrick Kane on yksi kisaajista, ja hän on myös yksi suurimmista ennakkosuosikeista. Myös viime vuoden tarkkuusammuntakilpailun voittaja Pastrnak kuuluu ennakkosuosikkeihin.

Naisten 3 vs. 3 -peli:

Toinen uusi laji on naisten 3 vs. 3 -peli. Eli tässä kisassa ei ole mukana NHL-pelaajia. Vastakkain ovat Yhdysvaltain tähdistöjoukkue ja Kanadan tähdistöjoukkue, jotka pelaavat kaksi kymmenminuuttista erää.

Klikkaa tästä ja näet jokaisen divisioonan tähdistöjoukkueen kokoonpanon.

Täältä näet, ketkä osallistuvat mihinkin taito-osioon.

0 Shares