19 Shares

Liigasta puhutaan erinomaisena kasvattajasarjana, jossa nuorilla pelaajilla on hyvä ottaa isoja askeleita eteenpäin. (Kuva: AOP)

Mutta kyllä ikähaitarin toisestakin päästä löytyy todella paljon laatua. Monet pelaajat ovat edelleen sarjan parhaimmistoa, vaikka suurin osa pelivuosista on jo takanapäin.

Tässä sarjan viisi parasta ikämiestä. Listalle pääseminen on edellyttänyt vähintään 35 vuoden ikää.

5. Jarkko Immonen, JYP

JYPillä on vahva konkariosasto ja Jarkko Immonen kuuluu sen eliittiin. 37-vuotiaan sentterin luistin ei liiku ehkä enää ihan niin nopeasti kuin parhaina vuosina, mutta Immonen korvaa sen erinomaisella peliälyllä. Jälki on ollut kuluvallakin kaudella väkevää: 41 ottelun saldona on tehot 14+18.

4. Juha-Pekka Haataja, KooKoo

37-vuotias Juha-Pekka Haataja on paremmassa iskussa kuin pitkään aikaan. Yksi tekijä on KooKoon vahva liito, mutta kokeneella ketulla on ollut suuri rooli tämän suhteen. Yli 800 ottelun Liiga-veteraani on takonut tällä kaudella 41 ottelussa peräti 35 tehopistettä. 

Kiekollisesti käytännössä vain oikeita ratkaisuja tekevä laituri on saanut uransa takaisin erinomaiseen liitoon. Haataja on takonut aina mukavasti pisteitä, mutta nyt jälki on todella tuhoisaa.

3. Jani Tuppurainen, JYP

Jani Tuppurainen saa maaliskuussa täyteen jo 40 vuotta. Tämä ei kuitenkaan näy kaukalossa: laiturin luistin liikkuu aivan entiseen malliin. 

Viime kausi oli Tuppuraiselta astetta vaisumpi, mutta kuluva kausi on ollut paluu normaalille tasolle: 36 pistettä 39 pelissä. Konkari on takonut vähintään 30 pistettä peräti 11 kaudella Liigassa. 705 ottelun saldona onkin tasan 500 tehopistettä.

2. Mika Pyörälä, Kärpät

Mikä Pyörälä on todella viisas pelaaja ja yksi Kärppien mestaruutta jahtaavan nipun tärkeimmistä palasista. Neljän mestaruuden mies on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista, mutta ne eivät ole hidastanee tahtia.

Kuluvan kauden saldona on 31 pinnaa 32 ottelussa. Pyörälä on Kärppien kolmanneksi paras pistemies, vaikka pelejä on vähemmän kuin joukkuekavereilla.

Pyörälän suurinta arvoa ei edes mitata pisteissä, vaan konkari on todella tasapainoinen ja monipuolinen pelaaja, jonka hyvän ja huonon päivän ero on minimaalinen.

1. Kristian Kuusela, Tappara

Kristian Kuusela kamppailee jopa sarjan parhaan pelaajan tittelistä. 36-vuotias hyökkääjä on takonut kuluvalla kaudella yli pinnan ottelua kohden: 41 peliä ja 43 pistettä.

Konkarin väärät valinnat kaukalossa ovat laskettavissa lähestulkoon yhden käden sormilla. Monipuolisuutensa takia viime kevään maailmanmestari on käyttökelpoinen missä tahansa tilanteessa ottelussa.

Kuusela on jäänyt edellisen kerran alle 40 pisteeseen Liigassa kaudella 2011-12, vaikka sesonkeja pääsarjassa on kertynyt tämän jälkeen seitsemän. Tapparan kapteenin uran saldo on vähintäänkin kunnioitettava: 932 ottelua ja 628 tehopistettä. 

19 Shares