24 Shares

Teemu Pukki iski eilen keskiviikkona Valioliigassa maalinsa numero 11, kun hän onnistui rangaistuspisteeltä Tottenhamia vastaan. Kotkalainen on tehnyt nyt tällä kaudella maalin jokaista viime Valioliiga-kauden TOP5-joukkuetta vastaan (Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal). Alle on listattu viisi muuta tilastofaktaa Pukin sesongista tähän mennessä, kun Valioliigaa on takana 24 kierrosta. (Kuva: AOP)

8 – Suomalaiskärki oli pahimmillaan kahdeksan ottelua ilman maaliverkkojen venyttämistä Valioliigassa. Aikajakso osui päiville 21.09.- 01.12. Tuona reilun parin kuukauden aikana maalipyssy paukutti kuitenkin Suomen maajoukkueen paidassa viisi pönttöä neljään otteluun.

10 – Pukin maalit ovat tuoneet Kanarianlinnuille kymmenen sarjapistettä, kun huomioon otetaan miehen voittomaalit ja ratkaisevat tasapelimaalit. Voittomaaleja Pukilla on kolme ja joulukuussa Leicesterin vieraana mies iski ainokaisen 1-1-tasapelissä. Tällä hetkellä Norwichilla on kasassa 17 sarjapistettä, joten voidaan sanoa, että Pukki on joukkueelleen enemmän kuin tärkeä pelaaja.

13 – Kyseinen luku kertoo, kuinka monta kertaa liukas hyökkääjä on ollut Valioliigan viheriöillä paitsiossa. Sarjan kaikista pelaajista hän on kyseisellä määrällä sijalla 14. Kaikkein kovin kärkkyjä on ollut Burnleyn Chris Wood 26 paitsiollaan.

17 – Pukki ei ole ainoastaan ollut haukkana hyökkäyspäässä, vaan hän on osallistunut pyyteettömästi myös Norwichin puolustustyöskentelyyn. Tästä osoituksena peräti 17 blokattua vastustajan laukausta.

61 – Valtaosa Norwichin hyökkäyksistä kulkee jossain vaiheessa Pukin kautta. Tämä näkyy suomalaisvipeltäjän laukaisumäärässä, mikä on koko sarjan yhdeksänneksi isoin.

24 Shares