6 Shares

Meneillään oleva NHL-kausi on ollut suomalaisittain odotetunlainen, mutta pettymyksiäkin löytyy. (Kuva: TT)

Pelimies listasi tämän kauden viisi suurinta suomalaista epäonnistujaa kenttäpelaajien osalta sekä epäonnistuneimman suomalaismaalivahdin.

NHL:n suurimmat suomalaispettymykset kaudella 2019-20

5. Sami Niku, Winnipeg Jets

Puolustaja Nikun piti tehdä läpimurtonsa heikossa Jets-puolustuksessa, mutta harjoituskauden loukkaantuminen hankaloitti miehen urakkaa. Tie vei farmiin, ja sieltä nouseminen ylös oli kovan työn takana. Nyt Niku on pelannut tällä kaudella yhdeksän ottelua NHL:ssä, ja mies ei ole ainakaan vielä ottanut isoa roolia kanadalaisten takalinjoilla.

4. Henrik Borgström, Florida Panthers

Taitava sentteri Borgström pelasi jo viime kaudella NHL:ssä 50 ottelua tehoin 8+10=18, miksi odotusarvot nousivat. Borgströmin uskottiin nousevan tärkeäksi tulitueksi kärkimiehille, mutta toisin kävi, kun Panthers siirtyi Joel Quennevillen alaisuuteen. Borgström pelasi alkukaudesta neljä ottelua taalajäillä, minkä jälkeen hän on pelannut vain AHL:ssa. Farmissakin on ollut ongelmia, sillä hän on joukkueensa sisäisessä pistepörssissä vasta 11:s.

3. Mikko Koivu, Minnesota Wild

Loukkaantumiset ovat taas kiusanneet, mutta on selvää, että kapteenilta on odotettu parempaa tulosta hyökkäyspäässä. Koivu on edelleen vahva tekijä Minnesotassa, ja hän saa paljon vastuuta, mutta kiekollinen panos on jäänyt melko vähäiseksi. Kaksi maalia ja 13 tehopistettä 36 ottelussa on pettymys 36-vuotiaalle konkarille. Hänen pistetahtinsa on ollut näin heikko viimeksi tulokaskaudella 2005-06.

2. Jesperi Kotkaniemi, Montreal Canadiens

Kotkaniemi, 19, säväytti viime kaudella ottaessaan paikan Habsista ja takoessaan runkosarjassa 34 tehopistettä. Miehen pelissä oli puutteita, mutta kausi oli silti menestys. Tämä kausi ei ole kuitenkaan ollut lähelläkään menestystä, sillä odotusarvona oli, että sentteri pystyisi pelaamaan vähintään samalla tasolla kuin viime kaudella. Kotkaniemi on kärsinyt pienestä loukkaantumisesta, mutta kahdeksan tehopistettä 35 ottelussa on silti iso pettymys. Sekin on pettymys, ettei mies ole mennyt kokonaisvaltaisesti eteenpäin. Toisen kauden kirous näkyy, mutta ei hätää: Ässät-kasvatti tulee vielä olemaan Habsin ykköspelaajia tulevaisuudessa.

1.Mikael Granlund, Nashville Predators

Granlund pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan Nashvillessa, ja tämän kauden piti olla uran paras, kun rinnalle tuli Matt Duchenen kaltaista tähteä. Siinä kävikin niin, että Granlund on jäänyt täysin varjoon Predsin nimekkäissä kärkikentissä. 41 ottelua tehoin 8+8=16 on iso pettymys miehelle, jonka piti solmia tulevana kesänä rajoittamattomana vapaana agenttina kymmenien miljoonien dollarien arvoinen sopimus. Nyt ottajia ja ison summan maksajia ei ole liikaa näköpiirissä. Positiivista on se, että Granlundin työmotivaatio on aina kohdillaan, ja hän tulee vielä varmasti nousemaan tasolleen tulevina vuosina. Nashvillesta lähtö olisi nyt tärkein asia, ja sen aika saattaa koittaa jo helmikuussa, sillä Predsillä luulisi olevan vahva tahtotila suomalaisen kauppaamiseen.

Myös heiltä odotettiin enemmän: Kaapo Kakko, Markus Granlund, Leo Komarov, Miikka Salomäki ja Markus Hännikäinen.

Maalivahtien suurin epäonnistuja: Pekka Rinne, Nashville Predators

Torjuntaprosentti 89,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.95. Lukemat eivät mairittele Rinnettä, joka on kuulunut pitkään maailman parhaimpien veskarien joukkoon. Nashvillen kausi on ollut vaikea, mikä on heijastunut myös maalivahtien otteisiin. Siltikin Rinteen olisi pitänyt pystyä kantamaan joukkuettaan paremmin.

Myös heiltä odotettiin enemmän: Juuse Saros ja Antti Raanta.

6 Shares