11 Shares

Pitkästä loukkaantumisesta jälleen kerran toipunut Joel Pohjanpalo siirtyy loppukauden lainalle 2. Bundesliigassa pelaavan HSV:n riveihin. Vastuu ja peliaika tulevat tarpeeseen EM-kisoihin tähyävälle hyökkääjälle. (Kuva: TT)

25-vuotias Pohjanpalo oli aikanaan valtava lupaus kotimaisessa futiksessa. Ura on kuitenkin junnannut paikallaan ja yhtenä isona tekijänä on ollut juurikin loukkaantumiset.

Tässä mielenkiintoisia vaiheita Jollen uralta.

Räjähtävästi huipulle

Pohjanpalon ensimmäinen kausi miesten sarjassa sujui vuonna 2010 Ykkösessä Klubi 04:n riveissä. Seuraava sesonki oli todellinen jackpot: hyökkääjä viimeisteli Klubi 04:n paidassa Kakkosessa 33 osumaa 23 ottelussa. Hattutemppuja kertyi peräti viisi. Pohjanpalo sivusi Kakkosen yhden kauden maaliennätystä.

Ennätysmies

Pohjanpalo raivasi tiensä historiankirjoihin vuonna 2012. Hyökkääjä takoi tuolloin huhtikuussa kolme osumaa IFK Mariehamnin verkkoon. Aikaa hattutemppuun kului ainoastaan 2 minuuttia ja 42 sekuntia, mikä on sarjan ennätys.

Hyypiän hankinta

Jolle siirtyi Leverkuseniin syyskuussa 2013 lainasopimuksella, kun Sami Hyypiä toimi joukkueen päävalmentajana. Diili piti sisällään osto-option. Ensimmäiset kaudet vierähtivät toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, kunnes debytoi Bundesliigassa 27.8.2016.

Heiluu se verkko Saksassakin

Bundesliigassa Jolle on viimeistellyt hattutempun 20 minuutissa. Suomalainen debytoi vuonna 2016 uuden kotiyleisön edessä Hamburgeria vastaan. Pohjanpalo pääsi kentälle 72. minuutilla ja nosti maaleillaan Leverkusenin 3-1 -voittoon.

Piinaavat loukkaantumiset riesana

Pohjanpalo on kärsinyt viime vuosina valtavasti loukkaantumisista: hän on ollut edellisen kolmen kauden aikana vain kertaalleen avauskokoonpanossa Bundesliigassa. Vaihtopenkiltä hän on tullut sisään yhteensä 18 kertaa ja peliminuutteja on kertynyt yhteensä vain 296.

Maajoukkueen runkomies

Hyökkääjä debytoi maajoukkueessa 18-vuotiaana, kun hän pääsi vaihdosta kentälle Kyprosta vastaan. Tämän jälkeen Pohjanpalo on ollut maajoukkueen vakiokamaa, aina kun vaan on sattunut olemaan terveenä.

Ensimmäinen A-maajoukkuemaali syntyi maaliskuussa 2014 Unkaria vastaan. Yhteensä maaotteluja on kertynyt 30, joissa hän on iskenyt kuusi täysosumaa.