21 Shares

Ketkä ovat sellaisia pelaajia, jotka ovat jo itsessään pääsylipun arvoisia? (Kuva: AOP)

Listasimme viisi väriläiskää tämän kauden Liigasta. Näitä pelaajia kannattaa käydä katselemassa kevään aikana.

5. Libor Sulak, KooKoo

Marraskuun lopussa KooKoon riveihin liittynyt Libor Sulak on noussut nopeasti joukkueensa ja koko sarjan parhaiden puolustajien joukkoon. Alkukauden KHL:ssä kiekkoillut tshekki on loistava luistelija sekä tekee täysin poikkeuksellisia ratkaisuja kiekon kanssa. Sulak on usein siellä missä tapahtuu – ja usein juuri ottelun ratkaisuhetkillä.

25-vuotiaan puolustajan pelirohkeus on hienoa katseltavaa. Kiekko ei polttele milloinkaan lavassa, vaan vauhdista huolimatta otteista huokuu rauhallisuus.

4. Ben Blood, Tappara

Ben Blood on ihastuttanut kannattajia Liigassa jo viidellä kaudella. Ensimmäiset vuodet sujuivat lähinnä jäähypenkillä: yhteensä kolme sesonkia Pelicansissa ja Ässissä kerryttivät yhteensä 513 jäähyminuuttia.

Sittemmin ääni on muuttunut kellossa. Viime kaudella Blood innostui jopa tekemään tehopisteitä Tapparassa.

Kuluvalla kaudella tehopisteitä ei ole juurikaan tullut, mutta Blood on silti todella viihdyttävä tapaus. Äärimmäisen positiivinen ihminen jaksaa hauskuuttaa katsojia jatkuvalla syötöllä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa sekä haastatteluissa. Kyseessä on todella vekkuli tapaus, jollaista ei ensimmäisen kausien osalta olisi uskonut.

3. Lukas Dostal, Ilves

Lukas Dostal kuuluu ennen kaikkea sarjan parhaiden maalivahtien joukkoon ja pelkästään häikäisevät otteet tolppien välissä riittäisivät nostamaan miehen listalle.

19-vuotias tshekki on kuitenkin todella veikeä tapaus, joka ottaa fanit jatkuvasti huomioon. Dostalin hyppytuuletuksesta onkin tullut jo pienoinen tavaramerkki.

Huippuveskarin otteista ei päästä enää Liigassa kauaa nauttimaan, sillä nuorukaisen tulevaisuus on ehdottomasti Pohjois-Amerikassa.

2. Juhamatti Aaltonen, Pelicans

Juhamatti Aaltonen on täysin erilainen verrattuna keneen tahansa muuhun kiekkoilijaan. Taiteilijasielu vetää omalle tyylilleen uskollisena illasta toiseen. 

Kiekollisesti äärimmäisen taitava ja vahva luistelija on edelleen loistava kiekkoilija, joka pystyy yllättämään vastustajat vaihdosta toiseen – jos vain sille päälle sattuu. Aina toisinaan mukaan mahtuu myös hieman heikompiakin pelejä eikä Aaltosta erota kaukalosta kultakypärästä huolimatta.

Parhaana päivänä Aaltonen on sarjan parhaita pelaajia, huonompana sitten skaalan toisesta päästä. Ainakin toistaiseksi hyviä päivä on kuitenkin reilusti enemmän.

1. Jesse Puljujärvi, Kärpät

Jesse Puljujärvellä on pelaamisessa paljon ulkojäiltä tuttuja piirteitä, jotka ovat kieltämättä tervetullut piristys träppikiekon luvattuun maahan. Edelliset kaudet Pohjois-Amerikassa kiekkoillut laituri on niitä harvoja yksittäisiä pelaajia, jotka vetävät nimellään katsojia peleihin.

Itseluottamus on huipussaan, joten Puljujärven otteita on jälleen hienoa katsoa. Jälki onkin ollut vakuuttavaa: 38 pistettä 39 pelissä. 21-vuotiaan laiturin ratkaisuhalu on ihailtavaa katsottavaa: esimerkiksi torstaina nuorukainen laukoi Ilvestä vastaan kahdeksan kertaa – pelkästään ensimmäisessä erässä. 

21 Shares