10 Shares

Pelimies.com listasi Englannin Valioliigan parhaat ikämiehet. Kriteeriksi asettiin asianmukaiseen tapaan 35 vuoden ikä tai sen saavuttaminen tämän vuoden aikana. Listalle päästäkseen pelaajan täytyy siis olla syntynyt vuonna 1985 tai aiemmin. (Kansikuva: TT)

5. Simon Francis, Bournemouth

Bournemouthin kapteeni, helmikuussa 35 vuotta täyttävä Simon Francis saapui etelärannikolle jo vuonna 2011. Puolustaja on ollut nostamassa Kirsikoita Ykkösliigasta pääsarjaan. Pelejä Cherries-paidassa on jo 320 kappaletta. Francis ei ole enää puolustuksen avainhahmoja, mutta tärkeä ja hyödyllinen rotaatiopelaaja edelleen. Nottinghamista kotoisin oleva puolustaja edustaa tietyllä tapaa vanhan ajan pelaajatyyppiä, sillä hän pystyy pelaamaan niin topparina kuin laitapakkina.

4. Gary Cahill, Crystal Palace

Entinen maajoukkuetoppari jäi Chelseassa penkille, eikä viime kauteen päättynyttä sopimusta jatkettu. Cahill kuitenkin päätti jatkaa Valioliigassa ja on pelannut hyvän kauden etelälontoolaisessa Crystal Palacessa. Joulukuussa 35 vuotta täyttävä Cahill avaa aina kun on kunnossa. Topparin pelaaminen on ollut tutun luotettavaa tekemistä. Cahill ei pelaa näyttävästi, vaan ennakoi täsmällisesti ja laittaa pelivälinettä omille hyvällä 86 prosentin varmuudella.

3. Ben Foster, Watford

Watfordin syksy oli sysimusta, mutta 36-vuotias maalivahti torjui hyvällä tasolla. Edelleen atleettinen Foster venyy toisinaan huippupelastuksiin. Helppojakin on mennyt, mutta yleisesti ottaen kyseessä on edelleen erittäin laadukas maalivahti. Foster on torjunut viidenneksi eniten koko sarjassa, joten töitä on piisannut. Silti englantilainen on merkkauttanut jo kahdeksan nollapeliä, joka oikeuttaa tilaston jaettuun kärkisijaan.

2. Lukasz Fabianski, West Ham

Puolalaisen arvo on käynyt ilmi, kun hän on ollut sivussa. Fabianskin alusta loppuun asti pelaamasta kahdeksasta ottelusta Hammers on voittanut neljä ja saanut 14 pistettä. Ilman Fabianskia voittosarake näyttää kahta ja pistepussi yhdeksää pistettä. Swanseasta kesällä 2018 tullut Fabianski on kiistatta Valioliigan parhaita torjujia. Hammers tuskin olisi putoamistaistossa, jos pian 35-vuotias torjuja olisi ollut kauden terveenä.

1. Fernandinho, Manchester City

Listan ykkösnimestä ei ole epäselvyyttä. Fernandinho, toukokuussa 35, ansaitsee seuralegendan arvonimen ja pelaa edelleen korkealla tasolla. Liikkuva brassi on tuurannut tällä kaudella topparina. Keväällä hän kuitenkin ottanee paikkansa keskikentän ankkurina. Jos Fernandinhoa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla olisi se: luotettava. Kokenut brassi ei pelaa ohipelejä. Taktisista rikkeistä Fernandinho on tehnyt lähes taidetta. Pohjapelaajan sopimus päättyy tähän kauteen. Pep Guardiola ei ole peitellyt haluaan sitoa ehdottomiin luottomiehiinsä lukeutuvaa brassia uuteen kontrahtiin.

10 Shares