16 Shares

Liiga pitää sisällään monia mielenkiintoisia faktoja. (Kuva: AOP)

Kuka on sarjan pisin tai painavin pelaaja? Entäs mikä joukkue on keskiarvoltaan pisin? Monta eri kansalaisuutta sarjassa on edustettuna? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastaukset seuraavassa.

32 sentin ero

Niko Hovinen on sarjan pisin pelaaja. Sportin maalivahdilla on mittaa tasan kaksi metriä. Taulukon toisesta päästä löytyy vastaavasti JYPin Petrus Palmu, joka on 168 senttiä pitkä. Pisimmän ja lyhyimmän pelaajan ero on siis 32 cm. Pieni koko ei ole hidastanut Palmua, vaan jälki JYPissä on ollut vahvaa: 32 ottelussa pinnoja on kertynyt yhteensä 28.

Idän jätti

SaiPalla on sarjan pisin joukkue: pelaajan keskimääräinen pituus on 183,97 senttiä. Ero on tosin minimaalinen: TPS on toisena 183,93 sentin keskiarvolla. Peräti kymmenen joukkueen keskiarvo pelaajaa kohden on yli 183 senttiä. Lyhyin joukkue on vastaavasti Tapparalla: keskipituus on 181,86 senttiä.

Eri painoluokissa

Olavi Vauhkonen on sarjan painavin pelaaja: puntari yltää peräti lukemaan 109 kiloa. Tapparan laituri on tosin 194 senttiä pitkä, joten paino ei ole yllätys. Tulokaskauttaan pelaava Otto Kivenmäki on vastaavasti sarjan kevyin: painoa on vain 66 kiloa. Kaksikolla on painoeroa siis hurjat 43 kiloa.

Kevyin joukkue sarjakärjessä

Painavimmat pelaajat löytyvät keskimäärin Vaasasta. Sportin pelaajien keskipaino on 86,38 kiloa, mikä on sarjan suurin lukema. 86 kilon keskiarvo rikotaan myös Turussa. Kärpillä on jalkeilla vastaavasti sarjan kevyin joukkue: pelaajien keskipaino on 82,52 kiloa. 

Konkarikalusto

Jani Tuppurainen on sarjan vanhin pelaaja, kun maaliskuussa mittariin tulee jo 40 vuotta. Tämä ei kuitenkaan näy vielä otteissa lainkaan: konkari on tykittänyt 41 ottelussa 37 tehopistettä. Tuppuraisen kanssa samaa vuosikertaa ovat HIFK:n Markus Kankaanperä sekä HPK:n Arto Laatikainen. Kankaanperä on syntynyt huhtikuussa ja Laatikainen toukokuussa.

Keski-iässä valtava ero

HIFK:lla on keskimäärin sarjan vanhin joukkue: pelaajan keski-ikä on ainoana joukkueena yli 27 vuotta. Yli 26 vuoden keski-ikään yltävät myös Tappara sekä TPS. Varsin odotetusti listan toisessa päässä on Ilves: erinomaisessa iskussa olevan joukkueen keski-ikä on ainoana alle 23 vuotta. Pelicansilla, Ässillä sekä Lukolla keski-ikä on niin ikään alle 24 vuotta. 

12 eri kansalaisuutta

Liigassa on pelaajia 12 eri maasta. Suomen jälkeen eniten pelaajia tulee Ruotsista sekä Kanadasta. Mukana on myös pelaajia harvinaisemmista kiekkomaista, kuten Ranskasta, Unkarista, Norjasta ja Latviasta.

Tilastot ovat Eliteprospects-sivustolta.

Tagit liiga
16 Shares