96 Shares

Sunnuntai 26. tammikuuta tulee jäämään ikuisesti urheiluhistoriaan. Koko urheileva maapallo pysähtyi suremaan traagisessa helikopterisurmassa yhdessä tyttärensä kanssa menehtynyttä yhtä kaikkien aikojen suurinta ja kauneinta urheuilijaa Kobe Bean Bryantia. (KAnsikuva: tt)

Kobe Bryantin meriitit ovat kaikille urheilua vähänkin seuraaville hyvin tiedossa. 20 kautta maailman parhaassa koripalloliigassa, viisi mestaruutta, kaksi valintaa finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi, 18 esiintymistä tähdistöottelussa ja kaksi Olympiavoittoa ovat vain pieni osa saavutuksista, jota Bryant omalla käsittämättömällä urallaan saavutti.

Kobe Bryant oli paljon muutakin kuin pelkkä koripalloilija. Vuonna 1996 NBA:han tullut heittävä takamies oli ensimmäinen internet-ajan todellinen supertähti, jonka videoita miljoonat nuoret koripallofanit katselivat henkeään pidätellen. Bryant kosketti useaa sukupolvea, sillä hän oli Michael Jordanin jälkeen NBA:n kovasti kaipaama johtotähti, jota joko vihattiin tai rakastettiin intohimoisesti.

Kobe Bryant eli ja hengitti koripalloa melkein 40 vuotta elämästään. Black Mamba lempinimen itselleen antanut Lakers-legenda ei ollut koskaan se porukan lahjakkain tai atleettisin pelaaja ja miehen nousu urheilumaailman absoluuttiselle huipulle perustui ennennäkemättömään voittamisen nälkään ja hurjaan harjoittelumotivaatioon. Tarinat Bryantin tunteja kestäneistä harjoituksista ovat kulkeneet isältä pojalle ja hän onkin ollut monelle nykyiselle koripallotähdelle konkreettinen esimerkki siitä, minkälaisia uhrauksia huipulle nouseminen todellisuudessa vaatii.

Bryantin elämä oli pitkään pelkkää koripalloa, mutta julkisuuden takana hän oli rauhallista perhe-elämää rakastanut omistautunut perheenisä. Moni urheilija on tuskaillut uran lopettamisen jälkeen, mutta Bryantille siirtyminen ammattiurheilijasta eläkeläiseksi sujui ilman suuria ongelmia. Aktiiviuransa jälkeen Bryant tuli tunnetuksi intohimoisena nais- ja tyttöurheilun puolestapuhujana, joka teki paljon urheilun tasa-arvon kohentamiseksi.

Miljoonien fanien lisäksi Bryantia ja hänen tytärtään Giannaa jäävät suremaan vaimo Vanessa ja kolme tytärtä Natalie, Bianka ja Capri. Kobe Bryant on nyt siirtynyt tuolenpuoleiseen, mutta hänen perintönsä urheilulle ja elämälle ei tule kuolemaan koskaan.

96 Shares