30 Shares

Liigassa on perinteisesti ollut paljon liikettä siirtotakarajan lähestyessä. (Kuva: AOP)

Vaaraa putoamisesta ei ole, joten häntäpään joukkueet ovat voineet paikkailla talouksiaan kauppaamalla parhaita pelaajiaan muihin seuroihin. Näin on tapahtunut käytännössä jokainen vuosi, kun karsintoja ei ole pelattu.

Tämäkään kevät on tuskin poikkeus. Osa joukkueista on jo käytännössä menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Liikehdintää lieneekin siis luvassa pelaajien osalta.

Tässä viisi nimeä, jotka varmasti kiinnostavat Liigan siirtomarkkinoilla, kun helmikuun puolivälissä oleva siirtotakaraja lähestyy.

5. Topi Jaakola, Pelicans

Pelicansilla on vielä kohtalaiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, niin joukkue ei varmasti ole ensimmäisenä myymässä pelaajia. Lahtelaisten touhu on tosin ollut melkoista sekoilu tällä kaudella, joten mikään ei yllättäisi.

Mikäli pudotuspelimahdollisuudet heikkenevät, niin Topi Jaakolan perään lienee kyselijöitä. Kokenut 36-vuotias puolustaja on voittanut muun muassa maailmanmestaruuden sekä neljä Suomen mestaruutta, joten hän kliseisesti tietää mitä voittaminen vaatii.

Lahtelaisten kausi on ollut sysimusta, mutta Jaakolan sesonki kohtalainen. Kokenut pakki voi hyvinkin kiinnostaa siirtomarkkinoilla. Konkarin sopimus lahtelaisten kanssa kattaa vain tämän kauden.

4. Sami Rajaniemi, Jukurit

Sami Rajaniemi on ollut mikkeliläisten tärkeimpiä palasi läpi Liiga-taipaleen. Kuluva kausi on kuitenkin ollut 27-vuotiaalta selkeästi heikoin. Tilannetta ei toki ole helpottanut sekoileva puolustus, mutta Rajaniemen otteetkin ovat ailahdelleet.

Mikäli joku joukkue tarvitsee täytettä tolppien väliin esimerkiksi loukkaantumisten takia, on Rajaniemi varmasti potentiaalinen vaihtoehto. Miehen sopimus Jukureiden kanssa kattaa kauden loppuun.

3. Antti Erkinjuntti, Sport

Antti Erkinjuntilla on ollut tahmeaa Sveitsistä paluun jälkeen eikä ura ole lähtenyt takaisin liitoon Vaasassa: 39 ottelun saldona on tehot 6+12. Yli 600 Liiga-ottelun konkarin taidot ovat kuitenkin kiistattomat ja hän voisi olla todellinen täsmäase jossain paremmassa joukkueessa toisten ketjukavereiden kanssa. 

Kokemusta ei pidä kuitenkaan aliarvioida keväällä. Monet varmasti muistavat esimerkiksi Janne Tavin hankinnan viime keväältä, kun hän siirtyi HPK:n riveihin ja loppu on historiaa.

Erkinjuntin sopimus vaasalaisten kanssa on niin ikään vain kuluvan kauden loppuun.

2. Vadim Pereskokov, Jukurit

Vadim Pereskokov on kiekollisesti äärimmäisen taitava ja hän pystyy poikkeuksellisiin suorituksiin. Tällaiset pelaajat kuuluvat usein luokkaan ”high risk, high reward”. Parhaimmillaan jälki on tuhoisaa, mutta pahimmillaan sooloilija sotkee uuden joukkueen peliä.

Pereskokov on ollut Jukuri-hyökkäyksen kulmakivi ja jälki on ollut väkevää. 42 ottelun saldona on tehot 16+17.

Tällainen varmasti kiinnostaa monissa seuroissa. Toista kauttaan Mikkelissä pelaavan venäläisen sopimus päättyy tähän kauteen.

Jukureiden mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat tosi kevyet. Mikkelissä on ennenkin myyty pelaajia siirtotakarajalla ja olisi pienoinen ihme, mikäli kuluva kausi olisi poikkeus.

1. Chris DeSousa, Sport

Chris DeSousa on ollut erinomainen haku Sportilta. Teräväliikkeinen kanadalainen on takonut kovaa jälkeä hyökkäyspäässä ja olisi todellinen täsmähaku joukkueeseen, joka kaipaa lisää tehoja.

Kolmatta kauttaan Euroopassa pelaava DeSousa on tehnyt 41 ottelussa tehot 18+15. Tämän kauden Sportissa se on erittäin kova suoritus.

Sportin haaveet pudotuspeleistä ovat hyvin ohuet ja valmentajanvaihdos on varmasti syönyt vähäisiä varoja entisestään. Ei olisikaan yllätys, mikäli Vaasassa tapahtuisi vielä liikehdintää.

29-vuotiaan DeSousan sopimus Sportin kanssa kattaa kuluvan kauden. 

30 Shares