18 Shares

Edmonton Oilers ja Calgary Flames eivät tunnetusti ole koskaan ajatelleet toisistaan kovinkaan lämpimästi. Nämä kaksi Albertan provinssin suurseuraa taistelevat tiukasti tyynenmeren divisioonan kärkipaikasta ja seurojen keskinäinen kissanhännänveto sai entisestään lisäkierrettä tammikuun 11.päivä, joukkueiden kohdatessa edellisen kerran Calgaryssa. (Kuva: TT)

Otsikoista pitivät huolen Oilersin Zack Kassian ja Flamesin Matthew Tkachuk, joiden ansiosta koko NHL:ää seuraavan yleisön katseet tulevat olemaan Edmontonin Rogers Placessa varhain torstaiaamuna pelattavassa ottelussa. Kassian sai kahden ottelun pelikiellon väkivallanteostaan, hyökätessään Tkachukin kimppuun. Osin tämän episodin seurauksena Flames pääsi iskemään ottelun voittomaaliksi jääneen 4-3 osuman.

Sattumalla Kassian panna päättyy juuri tänään 29.päivä, kun Oilersin vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Flames. Edmonton-hyökkääjä on huudellut kostoa mediassa kovaan ääneen.

Pelimies.com tiivisti juonenkäänteet tähän artikkeliin, jotta tiedät missä mennään.

Liekki roihahti edellisessä kohtaamisessa

Kaikki sai alkunsa kaksi ja puoli viikkoa sitten, tammikuun 11.päivänä, kun kanadalaisjoukkueet kohtasivat Calgaryn Saddledomella. NHL:n kovimmaksi ärsyttäjäksi noussut Matthew Tkachuk taklasi Edmontonin Matt Kassiania ottelussa kahdesti erittäin kyseenalaisella tavalla. Jälkimmäisen töötin jälkeen Oilers-hyökkääjä kävi Flames-pelaajan kimppuun raivoisasti.

Tkachuk ei kuitenkaan ollut halukas tappelemaan, joten ainoana hanskojen pudottajana Kassianille tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus sekä pelirangaistus, Tkachukin selvitessä rangaistuksitta. Flames hyödynsi ylivoimansa ja teki sen aikana ottelun voittomaalin.

Calgary-pelaajan teko jakoi mielipiteitä voimakkaasti.

Verbaalista sodankäyntiä median välityksellä

Kovaotteinen Tkachuk on pelannut erittäin vahvan kauden ja hän johtaa joukkueensa pistepörssiä tällä hetkellä. 22-vuotias hyökkääjä on ollut ihailtu ja vihattu koko neljävuotisen NHL-uransa alusta saakka. Raippa viuhui jo heti edellispelin jälkeen kummassakin leirissä, eikä sanoja säästelty. Varsinkin Kassian oli tuohtunut:

– Hän on hyvä pelaaja, mutta täysi nössö. Hän ei suostunut tappeluun kanssani kaksi vuotta sitten, koska olin kuulemma “neloskentän pelaaja”.  Olen nyt tehnyt 13 maalia, joten mikähän oli tekosyy tällä kertaa?, Kassian puhisi lehdistölle.

– Jos ajelet vastustajia tuolla tavalla, on kyettävä vastaamaan puhelimeen aika ajoin, hän lisäsi.

Myöskään Tkachuk ei jäänyt sanattomaksi:

– Jos Kassian ei halua tulla taklatuksi, pysykööt sitten pois tieltäni. Osuin häneen kolmesti pelin aikana, luulisi että hän olisi ottanut opikseen ensimmäisestä. Mutta jos hän haluaa reagoida noin, meille kelpaa ylivoima, voitto ja divisioonan ykkössija, Tkachuk latasi takaisin.

Pelikielto ei tyynnyttänyt laineita Oilers-leirissä – pikemminkin päinvastoin. Media janosi lisää ja Kassian tykitti lisää kitkeriä kommentteja, vielä useita päiviä tapahtumien jälkeen:

– En minä valita taklauksista. Tämähän on lätkää, se on kovaa. Mutta jos leikit tulella, poltat näppisi ennemmin tai myöhemmin. Hän ryppyili nyt väärälle jätkälle, enkä usko että hän ymmärsi, että me pelaamme samassa divisioonassa ja lisäksi minulla on erinomainen muisti, Kassian kertoi medialaumalle Oilersin harjoituksissa.

Edmontonin James Neal, joka muuten pelasi vielä viime kaudella Calgaryssa, piti Tkachukin kommentteja ”pois tieltä pysymisestä” typerinä.

– Tkachuk maalitti häntä. Hän tähtäsi päähän, yrittäen saada Zackin mylläämään, saadakseen hänet ulos pelistä. Tuollaista ei tee kukaan muu tässä liigassa, koska kaikki muut ymmärtävät että teoistaan joutuu vastaamaan, Neal jyrähti.

Liiga toivoo myrskyn laantuvan

Flamesin GM Brad Treviling ei ole pitänyt pelaajien suunpieksennästä mediassa, mutta sanoi olevansa vakuuttunut, että Tkachuk pystyy kyllä puolustamaan itseään tulevissa kohtaamisissa.

– En oikein pidä siitä, miten asiasta ollaan huudeltu median välityksellä Matthewlle. Mutta ensinnäkin, me todellakin seisomme hänen takanaan. Jokainen seura ottaisi hänet riveihinsä välittömästi, jos saisi mahdollisuuden, se on varma, Treviling kertoi Sportsnet:in haastattelussa.

Kanadalainen urheilutoimittaja Pierre LeBrun skuuppasi jo aiemmin, että NHL:n kurinpitoryhmän johtaja, entinen NHL-gooni, George Parros ja kiekkotoimintojen johtaja Colin Campbell olivat kumpikin soittaneet jo hyvissä ajoin Oilersin ja Flamesin GM:ille, käskien joukkueita rauhoittumaan ennen tulevaa ottelua. Parros on sanonut saapuvansa myös paikalle torstaiaamuna Suomen aikaa pelattavaan otteluun, rauhoittaakseen kenties omalla läsnäolollaan tunteita roihahtamasta.

Verbaalinen sodankäynti on käynyt tulisena viimeiset pari viikkoa ja ottelun saama etukäteishuomio on paisunut Pohjois-Amerikassa valtavaksi.

Sen lisäksi, että Flames matkaa keskiviikkona Oilersin vieraaksi, kohtaavat joukkueet toisensa uudelleen jälleen jo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tuolloin Oilers matkaa takaisin Calgaryyn Flamesin kotipyhättöön. Joukkueita erottaa sarjatulukossa vain yksi piste, mutta pistetaistelun lisäksi pelissä on myös kunnia.

Tapahtui otteluissa mitä tahansa, varmaa on silti se, että otsikoita näistä paikallistaistoista tulee jälleen syntymään.

18 Shares