13 Shares

Chicagossa helmikuun 16. päivänä pelattava NBA:n vuoden 2020 tähdistöottelun pelaajalistat on julkaistu. Päätimme esitellä kaikki ottelussa esiintyvät pelaajat, ensimmäisenä vuorossa on itäisen konfrenssin 12 pelimiestä. Kansikuva: tt

Trae Young, Atlanta Hawks

Idän aloitusviisikon yllättävin valinta oli 21-vuotias takamies Trae Young. Kesän 2018 NBA-draftin vitosvaraus on jo nyt yksi koko sarjan parhaista hyökkäyspään pelaajista, mutta puolustusosaaminen jättää paljon toivomisen varaa.

Kemba Walker, Boston Celtics

Uransa neljänteen All Stars-matsiin valittu Kemba Walker oli helppo valinta idän toiseksi takamieheksi. Charlottesta Bostoniin viime kesänä siirtynyt monipuolinen takamies on idän konfrenssin kolmantena olevan Bostonin paras ja tärkein yksittäinen pelaaja, joka on tällä kaudella pussittanut koreja yli 20 pisteen ottelukeskiarvolla.

Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks

Idän kapteeniksi median toimesta valittu ”Greek Freek” Giannis Antetokounmpo on NBA:n puolustava MVP, joka voittaa todennäköisesti kyseisen pystin uudestaan kauden päätteeksi. Antetokounmpo on fyysinen mörkö, joka on oppinut myös heittämään ja hänen puolustamisensa on käytännössä mahdotonta.

Pascal Siakam, Toronto Raptors

Pascal Siakamin nousu NBA:n eliittipelaajien joukkoon on tullut täysin puskista. Uransa parilla ensimmäisellä kaudella pieneen rooliin jäänyt kamerunilainen breikkasi isosti viime kaudella ja tällä kaudella kehitys tuntuu sen kun jatkuvan. Isokokoinen ja antropometrinen Siakam on jo nyt yksi sarjan parhaista kahdensuunnan pelaajista, jonka parhaat pelivuodet ovat vasta edessä.

Joel Embiid, Philadelphia 76ers

Fanien rakastama velikulta Joel Embiid on tämän hetken paras sentteri NBA:ssa. Embiid on loistava puolustaja, mutta vielä parempi hyökkäjä, joka osaa tehdä koreja läheltä ja kaukaa. Loukkaantumiset ovat hidastaneet kehitystä, mutta nyt kamerunilainen on valmis uransa kolmanteen tähdistöotteluun.

Jimmy Butler, Miami Heat

Persoonallinen Jimmy Butler on ristiriitainen pelaaja, jota joko rakastetaan tai vihataan. Pelata hän osaa, mistä kertoo uran viides valinta tähdistöotteluun. Butler on erinomainen puolustaja, joka on tällä kaudella tuskaillut kovasti heittopelaamisensa kanssa.

Bam Adebayo, Miami Heat

Miami Heatin sentteri Bam Adebayo on yksi tämän NBA-kauden suurimpia yllättäjiä. Heat treidasi kesällä entisen ykkössentterinsä Hassan Whitesiden Portlandiin, mikä avasi lupaavalla Adebayolle mahdollisuuden isoille minuuteille. 206-senttinen monipuolisuusihme on käyttänyt tilaisuutensa täydellisesti ja Adebayo onkin yksi mahdollinen ehdokas vuoden puolustuspään pelaajan palkinnon voittajaksi.

Ben Simmons, Philadelphia 76ers

Australialainen Ben Simmons on pelaaja, jonka kaltaista NBA:ssa ei aikaisemmin ole nähty. 208-senttinen takamies ei käytännössä osaa lainkaan heittää, mutta Simmons tekee kaiken muun aivan eliittitasolla. Loistavana puolustajana ja pelinrakentajana valinta tähdistöotteluun oli täysin ansaittu.

Khris Middleton, Milwaukee Bucks

NBA:n parhaan joukkueen Milwaukee Bucksin toiseksi paras pelaaja, 28-vuotias Khris Middleton pelaa elämänsä ylivoimaisesti parasta kauttaan. Erinomaisena puolustajana tunnettu kolmospaikan pelaaja on kehittänyt hyökkäysosaamistaan tasaisesti ja tällä kaudella Middleton on heittänyt läheltä ja kaukaa erinomaisilla prosenteilla.

Kyle Lowry, Toronto Raptors

Viime kevään NBA-mestarien avainpelaaja Kyle Lowry lienee yksi koko sarjan aliarvostetuimmista pelimiehistä. Erittäin monipuolinen kahdensuunnan takamies pelaa illasta toiseen valtavia peliminuutteja erinomaisella tasolla, vaikka miehen perustilastot eivät päätä huimaa.

Domantas Sabonis, Indiana Pacers

Yksi tämän vuoden tähdistöottelun mielenkiintoisimmista nimistä on liettualainen toisen polven koripallosuuruus Domantas Sabonis, jonka isä Arvydas on yksi kaikkien aikojen parhaista isoista pelaajista koripallohistoriassa. Poika-Sabonis on kehittynyt vuosi vuodelta monipuoliseksi hyökkäyspään täsmäaseeksi, joka ansaitsee täysin uransa ensimmäisen tähdistöotteluvalinnan.

Jayson Tatum, Boston Celtics

Uransa ensimmäiseen tähdistöotteluun valmistautuu myös Lauri Markkasen kanssa vuoden 2017 NBA-draftissa liigaan varattu Jayson Tatum. Hype Tatumin ympärillä on ollut alusta asti kova, mutta tällä kaudella puheiden rinnalle on tullut tehoja viime kausia useammin. Tatum omaa kovan potentiaalin, mutta valinta tämän vuoden tähdistöotteluun oli silti melkoinen yllätys.

13 Shares